10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Alte 30 de infecții cu virusul SARS-CoV-2 în județ, anunțate vineri. S-a înregistrat și un deces

- Advertisement -

Sunt deja peste 14.300 de persoane din Olt diagnosticate cu infecția COVID-19 de la începutul pandemiei, potrivit datelor comunicate vineri de Grupul de Comunicare Strategică. Mai exact, sunt 14.332, în ultimele 24 de ore fiind raportate 30 de îmbolnăviri cu noul Coronavirus. Oficialii de la Centru au comunicat din nou olteni internați în spital cu rezultat pozitiv la retestarea pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, iar județul apare și pe lista deceselor.

Potrivit reprezentanților Grupului de Comunicare Strategică, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi și sunt internați în unitățile medicale din județ, în ultima zi au fost trei persoane reconfirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. 

Din totalul de 14.332 de olteni diagnosticați cu Coronavirus, sunt 366 care au fost răpuși de boală de la începutul pandemiei, însă majoritatea lor aveau și alte boli asociate grave. Din păcate, autoritățile centrale au mai anunțat vineri decesul unuia dintre aceștia.

Vorbim de un bărbat, în vârstă de 63 de ani, din mediul rural, care pe 28 aprilie s-a internat la Spitalul Municipal Caracal, unitatea spitalicească suport COVID din Olt, în aceeași zi fiind și pozitivat cu virusul. Joi, 6 mai, inima acestuia a încetat să mai bată, cauzele decesului fiind stop cardiac, insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie și infecția COVID-19. Ca și comorbidități, acesta bărbatul avea diabet zaharat tip II și insuficiență cardiacă congestivă clasa II NYHA.

Iar în privința incidenței cazurilor COVID-19, cumulată în ultimele 14 zile, continuă să fie scăzută în Olt și este de 0,65 la mia de locuitori, acesta fiind unul dintre județele țării care se află în scenariul verde. Față de ziua anterioară, această rată de infectare a fost în ușoară scădere.

Situația epidemiologică la zi

14.332 cazuri confirmate de la începutul pandemiei
30 cazuri noi
13.725 persoane vindecate
51 persoane internate
17 persoane internate pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă ale unităților medicale din județ
189 persoane aflate în izolare la domiciliu
269 persoane aflate în carantinare la domiciliu
55.143 teste efectuate de la începutul pandemiei, 328 fiind realizate în 24 de ore
366 decese

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți