Doi olteni, amendați de polițiști pentru nerespectarea măsurii izolării la domiciliu în contextul pandemiei COVID

Un bărbat din Balș care a vrut să-și preschimbe actul de identitate, dar și o femeie din Corabia negăsită la adresa declarată, au fost amendați de polițiștii olteni pentru nerespectarea măsurii izolării la domiciliu în contextul pandemiei de Coronavirus.

Faptele au fost constatate de oamenii legii în ultimele 48 de ore și dacă bălșeanul a primit o sancțiune contravențională de 1.000 de lei, femeia din orașul de la malul Dunării s-a ales cu o amendă de 5.000 de lei.

„La data de 18 mai, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Balş au fost sesizaţi de lucrătorii Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Balş cu privire la faptul că un bărbat din localitate s-a prezentat pentru preschimbarea actului de identitate deşi se afla în izolare la domiciliu. Bărbatul a fost amendat de poliţişti cu 1.000 de lei. Pe 19 mai poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Corabia au constatat faptul că o femeie din localitate, ce ar fi trebuit să se afle în izolare la domiciliu, nu se găseşte la adresa declarată. Femeia a fost sancţionat contravenţional de către poliţişti cu amendă în valoare de 5.000 de lei”, a declarat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al Poliției Olt. 

Sub autoritatea Prefecturii Olt, poliţiştii, împreună cu jandarmi, polițiști locali, pompieri și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor, au continuat și în ultimele două zile activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii 55 din anul 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, în județ s-au verificat zonele aglomerate, baruri, terase, restaurante, dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

La activităţile de verificare desfășurate au participat peste 200 de forţe de ordine, fiind verificate 112 societăți comerciale, precum şi 84 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1.000 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 16 contravenţii pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, în cuantum de 10.500 de lei, dintre care 14 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 4.500 de lei, și cele două de 6.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind carantina/izolarea la domiciliu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<