13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Priseaca: Un pui de barză care a căzut dintr-un cuib, salvat de pompieri

- Advertisement -

Pompierii Detașamentului Slatina au avut parte de o nouă misiune inedită sâmbătă noaptea, când au fost solicitați să intervină în satul Buicești al comunei Priseaca, pentru a salva un pui de barză, care căzuse din cuibul său, în care mai erau barza mamă și alți trei pui ai săi.

Salvatorii au acționat cu autospeciala de salvare de la înălțime.

„Pompierii Detașamentului Slatina au acționat cu ajutorul autospecialei pentru intervenție și salvare de la înălțime și au reușit să întregească familia, barza din cuib mai având alți trei pui. Misiunea noastră este să salvăm orice viață aflată în pericol!”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Echipajul pompierilor slătineni este același care în după-amiaza zilei de miercuri, 2 iunie, a avut parte de o intervenție de același gen în municipiul Slatina, doar că atunci a salvat un porumbel ce era prins cu o ață de acoperișul Direcției Agricole Județene Olt. Și atunci s-a acționat cu autospeciala de salvare de la înălțime, iar în câteva minute porumbelul a fost eliberat și coborât în siguranță. Pasărea a fost preluată de un cetățean, care le-a promis salvatorilor că o va îngriji până când o să-și recapete forțele și îi va da drumul.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți