15.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Muzeul Judeţean Olt, gazdă a evenimentului „Noaptea Muzeelor”

- Advertisement -

Sub titulatura de „Noaptea Muzeelor”, anual are loc evenimentului cultural patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, prin care numeroase muzee, în parteneriat cu diverse alte instituții de cultură, își deschid liber porțile, simultan, până târziu în noapte. Manifestarea urmează a fi organizată şi de Muzeul Judeţean Olt care a programat „Noaptea Muzeelor” pentru ziua de sâmbătă, dar şi în noaptea de sâmbătă spre duminică, vizitatorii având acces gratuit la mai multe expoziţii temporare, dar şi la ateliere de creaţie.

„Primul eveniment de acest fel s-a desfășurat în anul 1997 în Berlin. Întrucât conceptul de acces gratuit s-a bucurat de success în rândul publicului și nu numai, în scurt timp a crescut foarte mult numărul instituțiilor organizatoare, precum și numărul de vizitatori. (…) Din cauza crizei sociale și sanitare actuale, unele țări au stabilit date diferite de organizare care țin cont de evoluția diferită a situației în fiecare țară în parte și de măsurile propuse pentru sectorul cultural. Este și motivul pentru care Rețeaua Națională a Muzeelor din România a ales, în premieră, să propună o dată diferită față de cea oficială – 12 iunie 2021. În noaptea de 12 spre 13 iunie 2021, Muzeul Județean Olt aprinde luminile și își deschide porțile vizitatorilor”, a declarat Gheorghe Smarandache, directorul instituţiei culturale oltene.

Programul „Noaptea Muzeelor” de la Muzeul Judeţean Olt va fi următorul:

– în intervalul orar 09:00 – 24:00 are loc vizitarea gratuită a expozițiilor de bază din cadrul Secțiilor de Artă Contemporană „Ion Popescu-Negreni” și de Istorie şi Cultură a oraşului Slatina. În cadrul Secției de Etnografie pot fi vizitate expozițiile temporare: „Simboluri creștine în arta populară din Olt”; „Pământ și foc”- expoziție cu vânzare de ceramică de inspirație cucuteniană; „Casa tradițională – reper identitar”.

– în intervalul orar 17:00 – 22:00, ateliere de creație: modelaj în lut; pictură pe sticlă; confecționat păpuși din materiale textile, având ca partener Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina.

La Galeria „Artis” a muzeului, în intervalul orar 17:00 – 24:00, poate fi vizitată expoziția de pictură „Călătorie inițiatică” semnată de artistul Florin Mocanu.

Ora de intrare a ultimului vizitator este 24:00.

Reprezentanţii Muzeului Judeţean Olt mai spun că se vor respecta toate măsurile sanitare și de distanțare impuse de pandemia de Coronavirus, astfel încât și organizatorii și vizitatorii să fie în siguranță.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți