15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

ISU Olt recrutează din nou voluntari în cadrul campaniei „Salvator din pasiune”

- Advertisement -

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt organizează în această perioadă înscrieri pentru o nouă etapă a campaniei de recrutare a voluntarilor „Salvator din pasiune”. Perioada de recrutare a voluntarilor are loc până pe 5 iulie, din 10 iulie, pentru o lună și o săptămână urmând a se desfășura și cursurile de pregătire la care aceștia participă.

„Până pe data de 5 iulie, așteptăm pentru înscriere noi candidați care doresc să se alăture echipei salvatorilor. Cursurile se vor desfășura timp de cinci weekend-uri, începând cu data de 10 iulie 2021. Candidatul la statutul de voluntar este persoana care îndeplinește următoarele condiții: are vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani; este apt din punct de vedere medical; nu a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor cu intenţie; nu a pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă; nu este angajat în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență; nu este angajat sau nu își desfășoară activitatea în cadrul serviciilor voluntare sau private pentru situații de urgență”, declară Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Înscrierile se vor face la sediul ISU „Matei Basarab” al județului Olt, din municipiul Slatina, strada Tipografului, nr. 7.

„Cetăţenii dornici de colaborare cu profesioniştii în situaţii de urgenţă vor învăța și vor utiliza noţiunile de bază în acordarea primului ajutor calificat, se vor implica în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv și vor putea participa la misiunile de intervenție. Participarea persoanelor fizice la activităţile de voluntariat desfăşurate în folosul societăţii se va derula fără scop lucrativ şi fără remuneraţie, în scopul creşterii calităţii misiunilor umanitare executate de inspectoratul judeţean”, a mai transmis reprezentantul pompierilor olteni.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți