Doar doi liceeni din județ au obținut media 10 la Bacalaureat

Luni, 5 iulie, au fost afișate rezultatele obținute de absolvenții de liceu la sesiunea de vară a examenului național de Bacalaureat, iar la nivelul județului Olt au fost doar doi elevi care au reușit să obțină media 10.

Unul dintre liceeni cu media 10, potrivit site-ului bacalaureat.edu.ro, este de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din municipiul Caracal – profil Filologie, iar cel de-al doilea este de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” din orașul Scornicești – profil Tehnician în activități economice.

Rata de promovabilitate în Olt a fost de 64,12%, cu aproape șase procente mai mult față de rezultatele pe care absolvenții de liceu din județ le-au obținut anul trecut (58,26% n.r.). În total, au fost 1.512 de elevi olteni declarați admiși la examenul maturității, aceștia obținând medii peste 6. Am avut și doi liceeni care au fost eliminați din sesiunea iunie – iulie a Bacalaureatului, ambii susținând probele la Liceul Tehnologic „Danubius” din orașul Corabia, aceștia fiind prinși cu telefoane mobile asupra lor. Primul la proba de limba și literatura română, iar al doilea la proba la alegere a profilului și specializării. Acum, ambii nu se vor mai putea înscrie la următoarele două sesiuni ale BAC-ului.

Absolvenții de liceu din județul Olt pot afla ce note au obținut la probele scrise susținute săptămâna trecută, dar și mediile generale, accesând următorul site: http://bacalaureat.edu.ro/Pages/JudetRezultMedie.aspx?jud=31.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<