11.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Șapte angajați la negru pe două șantiere de construcții din Slatina și Drăgănești Olt

- Advertisement -

Inspectorii de muncă au continuat și în luna iunie controalele la angajatorii din județul Olt, în urma acestora identificând șapte persoane care desfășurau muncă nedeclarată pe două șantiere de construcții din Slatina și Drăgănești Olt. Patronii acestora au primit amenzi în valoare totală de 140.000 de lei.

Potrivit lui Bogdan Țucă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritoarial de Muncă Olt, unul dintre angajatori este din municipiul București și are ca obiect activitate construcții, lucrări fiind efectuate în municipiul Slatina. Erau aici patru persoane angajate la negru, amenda aplicată fiind de 80.000 de lei. Un alt angajator din orașul Drăgănești Olt, tot cu obiect activitate construcții, avea trei persoane fără forme legale, amenda dată de inspectorii de muncă fiind de 60.000 de lei.

Luna trecută, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat 206 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice fiind construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

În urma controalelor efectuate, s-au identificat 257 de deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 150 sancțiuni, din care 138 avertismente și 12 amenzi în valoare totală de 182.500 lei, din care două sancțiuni contravenționale, de 140.000 de lei, au fost date celor doi angajatori cu șantiere de construcții în Slatina și Drăgănești Olt, care aveau șapte muncitori la negru.

Cele mai frecvente deficiențe constatate de inspectorii de muncă au fost: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora; neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție; neefectuarea controlului medical periodic.

Totodată, în cursul lunii iunie, au fost comunicate ITM Olt și 14 evenimente, soldate cu 14 persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți