12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

FOTO & VIDEO. Explozie urmată de incendiu la Traian. Un bărbat și-a pierdut viața

- Advertisement -

Tragedie fără margini, miercuri seara, în comuna Traian. Un bărbat de 72 de ani a murit după o explozie urmată de incendiu produsă la casa sa din localitate, cauza fiind o acumulare de gaz la centrala termică a locuinței.

Persoana care a apelat de urgență numărul 112 a fost cea care a spus că bărbatul a fost surprins de explozie în interiorul casei, la fața locului intervenind pompierii Detașamentului Caracal, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj și o autospecială pentru primă intervenție.

Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, a declarat că la sosirea echipajelor de salvatori ardeau bunurile dintr-o cameră de locuit, o bucătărie, o cameră tehnică și acoperișul locuinței.

„După pătrunderea în casă, pompierii au identificat într-o cameră trupul neînsuflețit al bărbatului, cu arsuri pe întreaga suprafață a corpului. Pe timpul intervenției a fost depresurizat un rezervor de GPL, cu capacitatea de 1.750 de litri, aflat în apropierea casei și au fost evacuate trei butelii de aragaz”, a spus reprezentantul ISU.

Sursa citată a adăugat că în urma nefericitului eveniment a fost afectată tâmplăria locuinței și au ars aproximativ 50 de metri pătrați de acoperiș, bunurile dintr-o cameră de locuit, camera tehnică a centralei termice și o bucătărie.

Pompierii au efectuat cercetări și au stabilit ca și cauză probabilă a producerii exploziei o acumulare de gaz la centrala termică a locuinței.

Și polițiștii olteni au ajuns la fața locului pentru a face cercetări și a stabili împrejurările producerii tragediei, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și distrugere.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți