7.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 60 de șoferi au rămas fără permis în weekend, după ce au comis abateri pe drumurile publice din județ

- Advertisement -

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt s-au aflat la datorie și în acest sfârșit de săptămână, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Pentru neregulile constatate oamenii legii au aplicat aproape 700 de amenzi, în cuantum de peste 180.000 de lei, iar peste 60 de șoferi au rămas fără permis pentru abaterile pe care le-au comis în trafic.

În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 691 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a acestora fiind de 182.285 de lei, spune Ionuț Vasiloaica, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

„Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 62 de permise de conducere, fiind retrase şi nouă certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate 16 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, opt fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, cinci pentru conducere fără permis şi trei pentru alte abateri”, a declarat reprezentantul Poliției Olt.

Depistați la volan băuți sau fără permis

Abaterile constatate în trafic de polițiștii olteni nu au întârziat să apară în acest weekend, iar trei conducători auto s-au ales cu dosare penale pentru conducerea unui autoturism într-o stare avansată de ebrietate sau fără a avea permis de conducere.

În comuna Pleșoiu a fost depistat un bărbat de 56 de ani, din comuna Grădinari, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,76 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Și în comuna Ianca a fost prins un localnic de 54 de ani, în timp ce conducea un autoturism având o concentrație alcoolică de 0,74 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Pe lângă faptul că era băut, un alt șofer nu avea nici permis auto. Este vorba despre un bărbat de 34 de ani, din comuna Chișlaz, județul Bihor, care a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere, în comuna olteană Iancu Jianu. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 1,07 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Bihoreanul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți