8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Șofer lăsat fără permis și amendat după ce a condus cu 124 de km/h pe strada Pitești din Slatina

- Advertisement -

Polițiștii rutieri din Olt au continuat să acționeze pe drumurile publice din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere și depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau efectuează depășiri neregulamentare. S-au controlat peste 300 de autovehicule și au fost aplicate peste 120 de amenzi, în cuantum de peste 18.000 de lei. 50 dintre conducătorii auto au primit contravenții pentru că au apăsat prea tare pedala de accelerație și au efectuat depășiri neregulamentare în trafic. Pentru că avea o viteză de 124 de kilometri pe strada Pitești din Slatina, un localnic a fost amendat cu aproape 3.000 de lei și s-a ales cu permisul auto reținut pentru o perioadă de trei luni.

„În acest context, polițiștii rutieri au controlat 322 de autovehicule și au aplicat 125 de sancțiuni contravenționale conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 195 din anul 2002, cu amenzi în valoare totală de 18.125 de lei, din care 47 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză și trei pentru depășire neregulamentară. De asemenea, au fost reținute 12 permise de conducere, din care nouă pentru nerespectarea regimului legal de viteză și trei pentru depășire neregulamentară”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al Poliției Olt.

Joi seara, în jurul orei 20:00, a fost prins unul dintre șoferii vitezomani. Aparatul radar l-a surprins cu o viteză de peste 120 de kilometri pe oră pe un sector de drum cu limita de viteză de 50 de kilometri pe oră. „Pe strada Pitești, din municipiul Slatina, un bărbat, de 29 de ani, din localitate, a fost înregistrat de aparatul radar, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 124 km/h, pe un sector de drum cu limita de viteza de 50 km/h. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.900 de lei, fiindu-i reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile”, a spus reprezentantul Inspectoratului de Poliție Județean.

Care sunt recomandările polițiștilor rutieri

Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase. 

Respectaţi regimului legal de viteză! Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți