10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Motociclist depistat cu 181 de kilometri pe oră pe un drum național din Olt. Caracaleanul de 18 ani a fost amendat și a rămas fără permis

- Advertisement -

Infracțiuni grave au fost constatate în acest sfârșit de săptămână, de polițiștii rutieri olteni, pe drumurile publice care tranzitează județul. Un caracalean de 18 ani a fost suprins de aparatul radar cu nu mai puțin de peste 180 de kilometri pe oră pe un drum național din sudul Oltului, acesta fiind amendat și lăsat fără permisul de conducere pentru următoarele trei luni. Totodată, un bărbat din Slatina a fost depistat la volanul unui autoturism având o alcoolemie de aproape două miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Caracaleanul a fost sancționat cu aproape 3.000 de lei de oamenii legii, în timp ce șoferul găsit într-o stare avansată de ebrietate s-a ales cu dosar penal.

„Un tânăr de 18 ani, din municipiul Caracal, a fost înregistrat de aparatul radar, la data de 8 august, în timp ce conducea o motocicletă, pe Drumul Național 54, în afara orașului Corabia, cu viteza de 181 de kilometri pe oră, pe un sector de drum unde limita de viteză este de 90 de kilometri pe oră. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 de lei, fiindu-i reținut permisul de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 de zile. Cu o zi înainte, respectiv în data de 7 august, pe bulevardul Constantin Brâncoveanu, din municipiul Slatina, a fost depistat un bărbat de 57 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 1,78 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, a declarat Cristian Grigorescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt

Polițiștii rutieri din Olt au acţionat, în weekend, pe drumurile publice din judeţ pentru creşterea gradului de disciplină rutieră şi reducerea cauzelor generatoare de accidente rutiere. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 507 sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, în valoare de 210.575 lei.

S-au reţinut și 141 de permise de conducere, dintre acestea 23 pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mică de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, o sută pentru depăşirea limitei de viteză cu mai mult de 50 de kilometri pe oră şi 18 pentru alte abateri, fiind retrase şi 12 de certificate de înmatriculare. Totodată, au fost constatate 20 de infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, 11 fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, patru pentru conducere fără permis şi cinci pentru alte abateri.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți