13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Zeci de conducători auto au rămas fără permis, în urma abaterilor pe care le-au comis pe drumurile publice din județ

- Advertisement -

Polițiștii olteni s-au aflat la datorie în acest sfârșit de săptămână pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele legale privind circulația autovehiculelor pe drumurile publice. Pe lângă sutele de amenzi aplicate pentru diverse abateri comise în trafic, zeci de șoferi au rămas fără permisul auto.

Mai precis, în urma activităţilor desfăşurate de oamenii legii în perioada 3 – 5 septembrie, au fost aplicate 673 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a acestora fiind de 229.895 de lei. Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 58 de permise de conducere, fiind retrase şi 22 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate și șase infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, una fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, patru pentru conducere fără permis şi una pentru refuzul recoltării de probe biologice.

Dosare penale pe numele a trei șoferi

Trei conducători auto s-au ales în weekend cu dosare penale și dacă doi dintre ei erau în stare de ebrietate, unul era la volanul unei mașini fără a avea permis de conducere.

Sâmbătă seară, în jurul orei 18:10, pe strada Toamnei, din comuna Poboru, a fost depistat un bărbat de 47 de ani, din municipiul Slatina, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,63 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Tot în aceeași zi, la ora 20:00, pe Drumul Județean 546, în comuna Verguleasa, a fost depistat un tânăr de 25 de ani, din comuna Cungrea, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere și având o concentrație alcoolică de 0,56 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta refuzând recoltarea de probe bilogice de sânge. Pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

De asemenea, sâmbătă, și pe Drumul Județean 657 B, în localitatea Colonești a fost constatată o infracțiune. Polițiștii au depistat un bărbat, în vârstă de 67 de ani, din comuna Oporelu, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți