11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

40 de cazuri noi COVID-19, dar și un deces, raportate joi în județ

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică a transmis joi noile cifre despre cazurile de Coronavirus, înregistrate în ultimele 24 de ore, iar în Olt s-ar înregistrat alte 40 de îmbolnăviri noi cu virusul ucigaș. Cât despre totalul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei, acesta a ajuns în județ la 15.043. Autoritățile au raportat și un nou deces.

Sunt și patru pacienți internați în unitățile sanitare din județul Olt, care erau deja confirmați cu COVID-19, iar la retestare au avut același rezultat pozitiv.

Numărul deceselor în rândul oltenilor este și acesta de 396 de la începutul pandemiei, ultimul dintre acestea fiind raportat în ultima zi, fiind vorba despre un bărbat, în vârstă de 52 ani, din mediul urban. Pe 6 septembrie acesta s-a internat la Spitalul Municipal Caracal, unitatea medicală suport COVID din județ, în aceeași zi fiind și diagnosticat cu virusul ucigaș. Din păcate, miercuri, 8 septembrie, acesta a murit, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, bronhopneumonie și infecția cu SARS-CoV-2. Bărbatul avea boli asociate precum diabet zaharat tip II și mielom multiplu. Majoritatea oltenilor care au pierdut lupta cu boala de la începutul pandemiei au avut comorbidități.

Iar în privința incidenței Coronavirus, cumulată în ultimele 14 zile, aceasta este joi de 0,58 cazuri la mia de locuitori, în ușoară creștere față de ziua anterioară.

Situația epidemiologică la zi

  • Număr total de cazuri COVID-19 de la începutul pandemiei: 15.043
  • Număr total  de persoane declarate vindecate de la inceputul pandemiei: 14.334
  • Cazuri noi inregistrate: 40
  • Persoane internate, confirmate: 79, din care 11 pe Secțiile Anestezie șți Terapie Intensivă, două fiind intubate;
  • Persoane aflate în izolare la domiciliu: 234
  • Persoane în carantină la domiciliu: 267
  • Număr total teste anti-COVID-19 efectuate de la începutul pandemiei: 82.620, 331 fiind în ultimele 24 de ore
  • Numărul total de decese COVID-19 de la începutul pandemiei: 396
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți