19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Oamenii legii, acțiuni în zona unităților de învățământ oltene pentru un început de an școlar în siguranță

- Advertisement -

375 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au acționat luni în zona creșelor, grădiniţelor, şcolilor și liceelor din județul Olt, pentru un început în siguranță al noului an școlar.

„Emoțiile, speranța, bucuria revederii colegilor, educatorilor, învățătorilor și profesorilor vor defini această zi, la fel ca în fiecare an, zi în care ne bucurăm să vă fim aproape. Siguranţa în unitățile de învățământ constituie o prioritate pentru noi. Astfel, pentru ca noul an şcolar să înceapă și să decurgă în linişte şi siguranţă, fiecare unitate de învăţământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestră ale forțelor de ordine”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Polițiștii rutieri vor fi prezenţi în apropierea unităților şcolare, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier, la orele la care copiii vin și pleacă de la unitățile de învățământ. De asemenea, oamenii legii intensifică activitățile de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi, din punct de vedere al licențierii, existenței inspecției tehnice periodice, asigurării de răspundere civilă obligatorie și respectării normelor de protecție privind răspândirea virusului COVID-19. Potrivit reprezentantului Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sunt controlate și unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ, cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

Pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza pentru elevi diferite activităţi preventiv-educative.

„Acestea sunt orientate cu precădere către prezentarea unor modalități de soluționare non-agresivă a conflictelor, precum şi a unor noțiuni juridice privind răspunderea penală şi consecințele comiterii unor fapte antisociale, concomitent cu promovarea tipologiilor comportamentale bazate pe respectarea regulilor de conviețuire socială”, a adăugat Ionuț Vasiloaica.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți