10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Aproape 900 de amenzi aplicate de polițiștii rutieri, în weekend. 59 de conducători auto au rămas fără permis

- Advertisement -

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acționat și în acest sfârșit de săptămână pe drumurile publice din județ, pentru a-i depista pe șoferii care încalcă regimul legal de viteză sau conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. Astfel, doar în perioada 17 – 19 septembrie, oamenii legii au dat aproape 900 de amenzi, în cunatum de peste 237.000 de lei, în timp ce 59 de conducători auto au rămas fără permis în urma abaterilor comise în trafic.

„În urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 874 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile legale, valoarea totală a acestora fiind de 237.533 de lei. Pentru neregulile constatate, polițiștii rutieri au reținut 59 de permise de conducere, dintre care 27 pentru depășirea regimului legal de viteză cu mai mult de 50 kilometri pe oră și 32 pentru alte abateri, fiind retrase şi 25 de certificate de înmatriculare”, se precizează într-un comunicat al IPJ Olt.

Potrivit sursei citate, au fost constatate și zece infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, patru fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, trei pentru conducere fără permis şi trei pentru alte abateri.

S-au urcat la volan bine băuți

Printre oltenii cu dosar penal sunt trei care au consumat alcool înainte de a se urca la volan. Aceștia au fost depistați în trafic, într-o stare avansată de ebrietate.

Vineri noaptea, la ora 02:30, pe strada Cuza Vodă, din municipiul Caracal, a fost depistat un bărbat de 36 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având o concentrație alcoolică de 0,60 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Și în dimineața zilei de sâmbătă a fost depistat pe un drum din Olt un bărbat băut. La ora 07:20, pe bulevardul A. I. Cuza , din municipiul Slatina, a fost depistat un bărbat de 37 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,79 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, un alt șofer a fost depistat băut la volan. În jurul orei 04:20, pe strada Nufărului, din orașul Balș, a fost găsit un tânăr de 25 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având o concentraţie alcoolică de 0,92 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

În aceste ultme două cazuri, polițiștii rutieri au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți