Pe Secția Cardiologie a SJU Slatina se tratează doar urgențele

Medicul Florin Popa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Slatina, a făcut luni o declarație de presă în cadrul căreia a spus care este situația focarului COVID de la Secția Cardiologie. 25 de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2 au fost în total, 17 fiind pacienți și nouă cadre medicale, iar secția urmează a fi dezinfectată și, deocamdată, pe aceasta urmează a fi tratați doar pacienții care au urgențe și sunt internați.

„Pe Secția de Cardiologie vorbim de un focar de 25 de pozitivi, actualmente focarul este pe cale de a fi stins. Mai avem un singur pacient internat pe secție care este pozitiv, are deja un test negativ, urmează să facă un test PCR. În funcție de rezultat urmează să externăm pacientul. Urmează perioada de igienizare în saloanele de pe Secția Cardiologie și redeschiderea în totalitate a secției. În prezent, în secție se internează doar urgențele. Funcționăm cu toate paturile de Terapie Intensivă Cardiologie și 12 paturi normale. Activitatea din Ambulatoriu nu este perturbată, pacienții cu probleme cardiologice se pot duce în Cabinetul de Cardiologie, vor fi consultați și vor primi rețete. Cei care necesită internarea vor fi internați, nu este activitatea suspendată”, a spus chirurgul plastician Popa.

Potrivit sursei citate, focarul de pe această secție a izbucnit de la un pacient care este posibil să fi fost pozitiv și a dezvoltat simptome după ce s-a internat.

„Pe Secția Cardiologie sunt opt cadre medicale și 17 pacienți confirmați, noi suspicionăm că un pacient a fost pozitiv, iar la testul rapid a fost negativ, a dezvoltat simptome după internare și așa s-a ajuns la acest focar. Sunt sistate internările pentru pacienții cronici și primim doar urgențele medicale”, a adăugat purtătorul de cuvânt al SJU.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<