8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Criză de echipamente medicale la Spitalul Municipal Caracal. Senatorul Siminica Mirea face eforturi pentru a fi achiziționate

- Advertisement -

Senatorul PSD de Olt Siminica Mirea a anunțat miercuri că Spitalul Municipal Caracal, care de la începutul acestei săptămâni a redevenit unul COVID, se confruntă, în această perioadă, cu o lipsă acută de tehnică și aparatură medicală pentru a salva vieți omenești. Aici este nevoie de mai multe echipamente, printre care ventilatoare, concentratoare de oxigen, monitoare funcții vitale și computer tomograf.

Parlamentarul social democrat spune că se implică în achiziționarea acestor echipamente atât de necesare la Spitalul Caracal și a făcut deja interpelări la premierul Florin Cîțu, dar și la Attila Cseke, ministrul care asigură interimatul la Sănătate.  

„Alături de decidenții de resort din cadrul acestui spital, am identificat, ca primă necesitate, următoarele investiții urgente: cinci ventilatoare SAVINA; 15 concentratoare O2 de 10 l; 20 monitoare funcţii vitale; computer tomograf de 128 slice. În acest sens, am adresat câte o interpelare pentru domnul prim-ministru al României, Florin Cîțu, respectiv domnului Attila Cseke, ministrul interimat al Ministerului Sănătății, în care am subliniat importanța achiziționării urgente ale acestor echipamente”, a declarat Siminica Mirea.

Senatorul de Olt a mai transmis că Spitalul Municipal Caracal este spital de nivel I, desemnat încă din martie 2020 unitate suport COVID-19, fiind internați, până în acest moment, 3.658 de pacienți, dintre care 756 în ATI.

„Criza aparaturii medicale din acest spital afectează în mod direct pacienții. Pragul birocratic trebuie depășit cu prioritate în vederea salvării vieților omenești. Orice zi pierdută înseamnă oameni a căror suferință poate determina consecințe grave și ireversibile! Contez pe înțelegerea maximă atât a prim-ministrului Florin Cîțu, cât și a ministrului  Sănătății Attila Cseke, că vor reacționa cu măsuri eficiente în această direcție. Viața românilor trebuie să conteze!”, a adăugat parlamentarul Siminica Mirea.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți