20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Una dintre victimele incendiului de la Poboru a murit la spital. O alta, o femeie de 57 de ani, ar putea ajunge în străinătate

- Advertisement -

În urma incendiului izbucnit duminică dimineața, într-o casă din comuna Poboru, patru persoane, cu vârste cuprinse între 57 și 83 de ani, au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde au fost supuse mai multor investigații medicale. Toate au suferit arsuri și, din păcate, una dintre victime, un bătrân de 83 de ani, a murit la unitatea sanitară. O femeie de 57 de ani, fiica bătrânului, ar putea ajunge la un spital din străinătate, medicii slătinene pregătind toată documentația pentru a fi transferată.

Doctorul Florin Popa, coordonator al Compartimentului de Chirurgie Plastică și Reparatorie din cadrul SJU Slatina, a declarat că femeia de 57 de ani este în stare gravă, intubată, având arsuri pe 25 la sută din suprafața corporală și, cel mai probabil, ar urma să primească în continuare tratament de specialitate la o unitate medicală din Belgia.

„Avem patru victime în urma incendiului de la Poboru. Bărbatul de 83 de ani, care a decedat, bătrâna, care a sărit pe geam, are o situație dificilă, pare că are niște leziuni inhalatorii, dar fără a fi arsuri de căi respiratorii superioare. Medicii de la ORL, care au făcut examenul, au zis că nu ar fi arsuri de căi superioare aeriene, este și ea intubată, urmează să o detubăm în următoarele două – trei zile, pentru a vedea eventualele leziuni inhalatorii. Arsurile ei sunt undeva la 15 la sută suprafață corporală, sunt arsuri de gradul III și arsuri de gradul II B, singurul lucru este vârstă foarte înaintată, undeva la 80 de ani. Femeia de 57 de ani (fiica bătrânilor n.r.), care a fost scoasă din casă de soț, era în altă încăpere, este în stare gravă, intubată, cu arsuri de gradul II B și III, cu arsuri de căi aeriene superioare. Este soția domnului care i-a scos pe toți din casă. Vrem să o transferăm în străinătate, așteptăm să vedem unde, am înțeles că ar merge la un spital din Belgia. Pe soția lui a găsit-o ultima”, a spus chirurgul plastician Popa.

Femeia, împreună cu soțul ei, care sunt stabiliți în Craiova, a venit în weekend să-și vadă părinții din Poboru, dar și pentru a-i ajuta la treburile gospodărești. Incendiul a izbucnit duminică dimineață, când au vrut să aprindă focul în sobă.

Pompierii Stației Scornicești, cu două autospeciale de stingere, un echipaj de paramedici SMURD și o autospecială pentru primă intervenție, dar și trei echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt, au intervenit pentru a stinge focul.

„La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la două încăperi ale locuinței, iar cele patru persoane se aflau în afara casei, conștiente. Cele patru victime, cu arsuri la nivelul feței și membrelor superioare, au fost preluate de echipajele medicale și transportate la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina. În urma incendiului ce a fost stins de salvatori în cel mai scurt timp, au ars bunurile din două camere de locuit, respectiv o bucătărie și un hol, și aproximativ 10 metri pătrați de tavan”, a spus reprezentantul ISU.

Cauza probabilă a izbucnirii focului a fost folosirea lichidelor combustibile neadecvate, pentru aprinderea focului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți