Un deces, dar și 254 de infecții noi cu SARS-CoV-2, raportate vineri în Olt

Continuă să crească numărul bolnavilor de COVID-19 care încetează din viață, dar și cel al persoanelor care sunt confirmate cu virusul ucigaș. Numai în ultima zi, potrivit datelor Grupului de Comunicare Strategică și Direcției de Sănătate Publică Olt, s-au comunicat în județ 254 de cazuri noi, totalul acestora de la începutul pandemiei ajungând la 21.856, precum și un deces, până acum fiind în total 550 de persoane care au pierdut lupta cu boala.

Statisticile autorităților de la Centru arată că, în ultimele 24 de ore, au fost și 29 de pacienți internați în unitățile sanitare din județ, deja diagnosticați cu noul Coronavirus, care la retestare au avut același rezultat pozitiv.

Decesul raportat vineri este cel cu numărul de 550 înregistrat în Olt, fiind vorba despre un bărbat, în vârstă de 59 ani, din mediul rural. Pe 20 octombrie acesta s-a internat la Spitalul Municipal Caracal, cu o zi înainte fiind confirmat cu virusul ucigaș, prin Serviciul de Ambulanță Județean Olt. Inima acestuia a încetat să mai bată chiar în ziua în care s-a internat, cauzele decesului fiind stop cardiac sub ventilație mecanică, insuficiență respiratorie acută, bronhopneumonie și infecție COVID-19. Ca și comorbidități, bărbatul avea hipertensiune arterială grad II/III și diabet zaharat tip II.

Situația cazurilor la zi

21.856 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

254 cazuri noi

18.082 persoane vindecate de la începutul pandemiei

300 persoane internate în spitalele oltene

22 persoane aflate pe secțiile Anestezie și Terapie Intensivă, din care cinci intubate

2.919 persoane aflate în izolare la domiciliu

2.107 persoane aflate în carantinare la domiciliu

101.784 teste efectuate de la începutul pandemiei, 653 fiind doar în ultimele 24 de ore

550 decese

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<