13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Incendiu puternic la o hală de procesare a cărnii, situată la intrarea în comuna Valea Mare

- Advertisement -

UPDATE 4: Potrivit informațiilor remise luni de ISU Olt, cauza probabilă, stabilită în urma cercetării la fața locului, efectuată de pompieri și polițiști, este un scurtcircuit electric, produs la un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.

UPDATE 3: Suprafața afectată de incendiul devastator este de aproximativ 1.000 de metri pătrați. De asemenea, au fost afectate echipamente și instalații tehnologice, spune Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt. „Un echipaj va asigura măsurile de protecție pe timpul nopții. Cauza probabilă a incendiului va fi stabilită de o echipă formată din pompieri și polițiști, care vor executa cercetarea la fața locului în cursul zilei de mâine (luni n.r.)”, declară reprezentantul ISU.

UPDATE 2: În jurul orei 17:45, incendiul de la fabrica de mezeluri SPAK din Valea Mare a fost localizat în limitele găsite, respectiv aproximativ 1.000 de metri pătrați. Pompierii continuau să lucreze pentru lichidarea focului și decopertarea acoperișului halei de procesare a cărnii cuprinsă de flăcări. Acoperișul imobilului este parțial prăbușit în interior și intervenția se desfășoară cu dificultate, mai spune reprezentantul ISU Olt. „Misiunea este de durată. Suprafața afectată este mare, iar până când nu este eliminat complet riscul de reizbucnire a incendiului, echipajele nu se retrag”, a declarat Alin Băsășteanu.

UPDATE: Potrivit datelor remise de purtătorul de cuvânt Alin Băsășteanu, duminică, în jurul orei 16:40, la locul incendiului violent acționau peste 60 de pompieri, din cadrul ISU Olt, ISU Vâlcea și ISU Argeș, cu șapte autospeciale de stingere, două autospeciale pentru intervenție la înălțime, un autocamion de intervenție, un echipaj SMURD și mai multe autospeciale pentru primă intervenție.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Un incendiu devastator a izbucnit, duminică, în jurul orei 15:30, la o hală de producție produse din carne, din comuna Valea Mare, ce aparține familiei Spak, la fața locului fiind solicitate pentru intervenție mai multe echipaje de salvatori de la ISU Olt, dar și din județele învecinate Argeș și Vâlcea.

Potrivit lui Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, la fabrica de mezeluri care a luat foc s-au deplasat pentru a acționa echipaje de pompieri de la Detașamentul Slatina și Stația Scornicești, cu patru autospeciale de stingere, un autocamion de intervenție, o autospecială pentru intervenție la înălțime și un echipaj al paramedicilor SMURD.

Sursă foto: Grup Facebook – Info Trafic Slatina

Incendiul este puternic și se manifestă cu flăcări mari și degajări de fum și, din primele informații, nu sunt anunțate victime.

La fața locului au fost chemate să intervină și echipaje din județele vecine, Argeș și Vâlcea.

„Suprafața afectată este de aproximativ 1.000 de metri pătrați. Incendiul se manifesta cu degajare mare de fum. În sprijin se deplasează o autospecială de stingere de la ISU Argeș și o autospecială de stingere de la ISU Vâlcea”, a spus reprezentantul ISU.

Totodată, s-au suplimentat mijloacele de intervenție cu o autospecială pentru intervenție la înălțime din cadrul Detașamentului de Pompieri Caracal.

Revenim cu amănunte!

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți