9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Senatorul liberal Voiculescu, vizită de lucru la Paris cu mai mulți membri ai Comisiei pentru apărare a Senatului României

- Advertisement -

Liviu Voiculescu, senator și președinte al PNL Olt, a fost prezent la Paris, timp de două zile, acesta luând parte alături de senatorul Nicoleta Pauliuc, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Senatului României, și senatoarele Stela Firu și Liliana Sbirnea, la o vizită de lucru. Întrevederile cu autoritățile franceze s-au încheiat miercuri, parlamentul liberal spunând că una dintre întâlniri a fost cu Luca Niculescu, Ambasadorul României în Franța, iar o alta a fost cu Christian Cambon, președintele Comisiei pentru afaceri externe, apărare și forțe armate a Senatului Franței.

Printre temele discuțiilor purtate de delegația Comisiei pentru apărare a Senatului României din care a făcut parte și politicianul liberal Voiculescu au fost axate pe aderarea țării la Spațiul Schengen și achizițiile de armament în cadrul NATO.

Marți, 7 decembrie, a fost prima zi a vizitei de lucru, având loc o întrevedere cu Excelența Sa, Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, și consultări oficiale cu Christian Cambon, președintele Comisiei pentru afaceri externe, apărare și forțe armate a Senatului Franței. „Discuțiile au fost axate pe aderarea României la Spațiul Schengen și OCDE (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică n.r.), susținerea franceză pentru Centrul de Cyber Security din România, precum și pe tema achizițiilor de armament în cadrul NATO”, a declarat senatorul Liviu Voiculescu.

În aceeași zi, la invitația Ambsadorului Niculescu, delegația senatorilor a participat la un eveniment în cinstea și memoria Ecaterinei Teodoroiu, marcat prin lansarea cărții „La Jeanne d’Arc de Roumanie/Ioana d’Arc a României”, sub semnătura compatrioatei noastre Mariana Cojan Negulescu.

Vizita la Paris a parlamentarului de Olt s-a încheiat miercuri, când a avut loc o întrevedere cu Alice Guitton, director general al Direcției Generale Relații Internaționale și Strategii din cadrul Ministerului Armatelor. „Mulțumesc Ambasadei României din Franța și o felicit pe doamna senator Nicoleta Pauliuc, președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Senatului României, pentru prestanță și profesionalism”, a adăugat liberalul Voiculescu.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți