2.3 C
Slatina
vineri,18 octombrie,2024

Ultimele Articole

Aparat de radiologie digital mobil nou, pentru secţia Nou-Născuţi a SJU Slatina

- Advertisement -

Secţia Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina va fi dotată cu un nou aparat de radiologie mobil, prin proiectul „Prima respiraţie” propus de Asociaţia Culturală Flower Power şi finanţat de Fundaţia Vodafone cu 540.000 de lei.

Noul aparat de radiologie îl va înlocui pe cel existent, vechi de 20 de ani, care se defecta frecvent şi nu oferea claritatea necesară pentru noile procedee medicale ce au fost iniţiate în unitatea medicală în ultimii ani.

„Deşi secţia a fost reamenajată şi redimensionată, dotarea cu un aparat mobil de raze RX digital modern nu s-a putut realiza, ceea ce îngreunează monitorizarea şi supravegherea optima a micuţilor. Prin proiectul ‘Prima respiraţie’, Asociaţia Culturală Flower Power va susţine, cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România, dotarea secţiei de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina cu un aparat de radiologie digital mobil care este absolut necesar activităţii de diagnosticare a nou-născuţilor şi urmăririi în dinamica a aspectului radiologic pulmonar al acestora, fiind util şi în diagnosticarea patologiilor de tip abdominal sau a sindromului malformativ”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Flower Power.

La Neonatologia SJU Slatina sunt îngrijiţi anual circa 1.500 de copii, dintre care peste 25% sunt prematuri, având nevoie de îngrijiri medicale în terapie intensivă şi de examinări paraclinice de specialitate.

Pe parcursul proiectului, personalul medical va fi instruit în vederea folosirii noului echipament ce va fi pus în funcţiune. Proiectul se va derula pe baza unui parteneriat între Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, Asociaţia Culturală Flower Power şi Consiliul Judeţean Olt şi face parte din programul ‘Fondul Viaţă pentru Nou-Nascuţi”, iniţiat şi finanţat de Fundaţia Vodafone România.

sursa: Agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți