14.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Zeci de conducători auto au fost amendați sau au rămas fără permis. Conduceau cu viteză excesivă pe drumurile din județ

- Advertisement -

Poliţiştii rutieri din Olt au acționat în acest sfârșit de săptămână pe drumurile publice care tranzitează județul, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și depistarea conducătorilor auto care încalcă normele privind legislația în vigoare. Nu mică le-a fost mirarea oamenilor legii de a depista mulți șoferi care au încălcat legea, zeci dintre ei fiind amendați sau rămânând fără permisul auto după ce au apăsat prea tare pedala de accelerație.

„În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 239 de sancţiuni contravenţionale,  în valoare totală de 77.430 de lei, dintre acestea 57 fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, în valoare de 33.060 de lei. Totodată, au fost reținute 38 de permise de conducere, dintre care 28 pentru depășirea cu mai mult de 50 de kilometri pe oră a limitei de viteză maximă admisă pe sectorul de drum respectiv și zece pentru alte abateri, fiind retrase și șase certificate de înmatriculare”, se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul de Poliție Județean Olt.

Totodată, potrivit aceleiași surse, s-au constatat și șase infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, cinci fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat și unul pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Doi vitezomani și un șofer băut depistați în trafic

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Slatina au depistat, duminică după-amiază, pe Drumul Județean 546, în comuna Verguleasa, un tânăr de 23 de ani, din municipiul Drăgășani, județul Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 127 de kilometri pe oră, pe un sector de drum unde limita maximă de viteză este de 50 de kilometri pe oră. Vâlceanul fost amendat cu 1.305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru o perioadă de 90 de zile. Tot în aceeași zi, dar seara, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Slatina au depistat pe strada Pitești, din localitate, un alt tânăr de 23 de ani, din orașul Potcoava, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 127 de kilometri pe oră, pe un sector de drum unde limita maximă de viteză este de 50 de km/h. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.450 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru o perioadă de 90 de zile.

Și în dimineața zilei de sâmbătă, polițistii Secției 2 Poliție Rurală Osica de Sus au depistat un bărbat, în vârstă de 26 de ani, din comuna Osica de Sus, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 64, în aceeași localitate, având o concentrație alcoolică de 0,95 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Oamenii legii au întocmit dosar penal în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcolului sau a altor substanțe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți