3.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Informare meteo de lapoviță și ninsori, valabilă în județul Olt până miercuri

- Advertisement -

Rrepezentanții Administrației Naționale de Meteorologie emit tot mai multe avertizări de vreme capricioasă, care sunt în vigoare în aceste zile, iar una dintre ele este valabilă și pentru regiunea Oltenia din care face parte și județul Olt. Din dimineața zilei de luni, ora 10:00, și până miercuri, 12 ianuarie, la ora 10:00, meteorologii anunță precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului.

În județ, potrivit atenționării meteo, vom avea parte de ploi, care treptat se vor transforma în lapoviță și ninsoare, pe alocuri urmând a se depune și strat de zăpadă.

„În Oltenia și sudul Banatului vor fi precipitații moderate cantitativ (15…25 l/mp), la început predominant sub formă de ploaie, iar din noaptea de luni spre marți (10 spre 11 ianuarie n.r.), treptat acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare și local se va depune strat de zăpadă. În grupele vestice ale Carpaților Meridionali și în Munții Banatului va ninge moderat, iar stratul nou de zăpadă va fi local consistent”, arată ANM.

Meteorologii mai spun că precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala local și în restul teritoriului, îndeosebi în noaptea de 10 spre 11 ianuarie și pe parcursul zilei de 11 ianuarie. Pe arii restrânse se va forma polei. Vântul va prezenta intensificări în est și sud și pe arii mai restrânse în zona montană și în extremitatea de vest, trecător viscolind ninsoarea.

În intervalul 11 – 14 ianuarie, vremea va deveni rece, geroasă în timpul nopților și dimineților în vestul, nordul și centrul teritoriului și pe arii mai restrânse în rest, mai precizează ANM.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți