10.2 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

DSP Olt: Părinții sunt cei care își dau consimțământul în cazul vaccinării copiilor între 5 și 11 ani împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2

- Advertisement -

Direcția de Sănătate Publică Olt anunță că și în județ va începe vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani din data de 26 ianuarie, iar aceasta se va face prin programare în Platformă sau prezentare fără programare în centrele destinate acestora din centrele de vaccinare împotriva Coronavirusului oltene existente. Micuții vor fi imunizați doar cu vaccinul Pfizer, părinții sau reprezentanții legali ai acestora fiind cei care trebuie să-și dea consimțământul în acest sens.

„Etapa de vaccinare anti COVID a copiilor cu vârste cuprinse între 5 – 11 ani va demara după data de 26 ianuarie, prin programare în Platformă sau prin prezentare fără programare în centrele de vaccinare dedicate copiilor, situate în Centrele de vaccinare existente. Vaccinarea copiilor împotriva infecției SARS-CoV-2 se realizeaza numai cu produsul biologic Pfizer-BioNTech, cu acordarea consimțământului informat de părinți sau de reprezentantul legal al minorului și efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor”, se arată într-un comunicat remis de DSP Olt.

Reprezentanții instituției sanitare oltene mai spun că schema de vaccinare a copiilor cuprinde două doze Pfizer, administrate intramuscular la un interval de 21 de zile. „Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19”, mai transmite DSP.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți