22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Valul 5 al pandemiei COVID în județ. A treia zi consecutivă în care sunt raportate peste o sută de infecții noi

- Advertisement -

Grupul de Comunicare Strategică și specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au raportat noile cazuri de Coronavirus, înregistrate în ultima zi, iar în județ sunt alte 102 persoane care s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2. Este a treia zi consecutivă din cel de-al cincilea val al pandemiei când sunt raportate în județul Olt peste o sută de infecții noi. 

De la începutul pandemiei și până acum sunt nu mai puțin de 27.335 de olteni confirmați cu COVID-19, iar 747 dintre ei au murit, majoritatea având și alte boli asociate grave. Decesul unuia dintre ei a fost anunțat duminică de autorități. Este vorba despre o femeie, în vârstă de 82 ani, din mediul rural, care nu era vaccinată anti COVID. În data de 14 ianuarie s-a internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, în aceeași zi fiind și diagnosticată, iar vineri, 21 ianuarie, din păcate, inima sa a încetat să mai bată. Cauzele decesului au fost stoo cardio-respirator, pneumonie acută și infecția COVID-19, iar ca și comorbidități avea sechele accident vascular cerebral și neoplasm de colon.

În ultima zi au fost și opt pacienți internați în spital, deja confirmați cu virusul SARS-CoV-2 și care la retestare au ieșit din nou pozitiv, în timp ce incidența Coronavirus, cumulată la 14 zile, este de 1,65 cazuri la mia de locuitori, în creștere față de ziua precedentă.

Situația zilnică a cazurilor

27.335 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

102 cazuri noi

26.037 persoane vindecate de la începutul pandemiei

43 persoane internate în spital

10 persoane primesc tratament de specialitate în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă

524 persoane aflate în izolare la domiciliu

585 persoane carantinate la domiciliu

142.943 teste efectuate de la începutul pandemiei, 597 fiind în ultimele 24 de ore

747 decese

215 doze de vaccin anti COVID realizate în ultima zi, de la începutul campaniei de vaccinare numărul lor ajungând la 280.110

sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți