5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Parcările de tip puzzle din zona străzilor Păcii și Teiului din Slatina, aproape gata. Urmează a fi date în folosință

- Advertisement -

Autoritățile locale își doresc să creeze cât mai multe locuri de parcare în Slatina, având în vedere creșterea numărului de autoturisme, iar conducătorii auto se vor putea bucura în viitorul apropiat de două dintre cele zece parcări de tip puzzle care urmează a fi amenajate în municipiu. Acestea sunt doar la un pas de a fi date în folosință, fiind vorba despre cea de pe strada Păcii, situată undeva între blocuri, în spate la „Vacanța”, care are trei module și unde vor fi disponibile 75 de locuri de parcare, dar și de cea de pe strada Teiului, care are 25 de locuri.

De câteva zile aici au început deja să fie efectuate teste, precum și instruiri ale personalului Direcției de Administrare a Străzilor și Iluminat Public din cadrul Primăriei Slatina, reprezentanții acestei instituții spunând undeva la sfârșitul anului trecut că lucrările la toate cele zece parcări de tip puzzle ar urma să fie finalizate în cel mult doi ani.

Prima dintre ele, cea de pe Păcii, ar urma să poată fi folosită începând cu luna martie a acestui an. „Am testat parcarea supraetajată de pe strada Păcii din Slatina, s-au probat lifturile, firma a făcut un instructaj pentru a se ști exact cum funcționează. Urmează să le branșăm la curent și să obținem autorizațiile ISCIR (Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat). Estimăm că ea va fi dată în folosință prin martie”, declară reprezentanții DASIP Slatina.

Toate cele zece construcții modulare, care vor funcționa pe bază de cartelă și vor fi închiriate prin licitație de slătineni, vor prelua, cu ajutorul unor lifturi, un număr total de peste 500 de mașini. Zonele din municipiul Slatina în care vor fi amenajate, mai precis, 551 locuri de parcare pentru șoferii din Slatina sunt foarte aglomerate în prezent: strada Textilistului, bl. G 9 – 25 locuri; strada Teiului, bl. 2 – 25 locuri; Aleea Rozelor, bl. GA 23 – trei module – 63 locuri; zona Aleea Rozelor, bl. FB 20 – 25 locuri; Aleea Lalelelor, bl. FA 13 AG – două module – 50 locuri; Aleea Lalelelor, bl. FB 7 – patru module – 88 locuri; Centura Basarabilor, parc G 6 – trei module – 75 locuri; strada Crişan, cămin Slatex – patru module – 100 locuri; strada Păcii, bl. 1 – bl. 3 – trei module – 75 locuri; strada Văilor – strada Ecaterina Teodoroiu bl. 30 – 25 locuri.

Pe lângă aceste locuri din parcările de tip puzzle, autoritățile spun că anul acesta încep și lucrările la parcarea supraetajată de pe Aleea Muncii, iar atunci când vremea va permite sunt demarate și cele de la parcarea modulară de pe Aleea Lalelelor, bl. FA 13 AG. „Parcarea supraetajată de pe strada Aleea Muncii, în fața Pandipo, cu peste 150 de locuri de parcare, este în fața de obținere a autorizației de construire, iar anul acesta încep lucrările. Atunci când condițiile meteo ne vor permite, începem lucrările la parcarea modulară de pe strada Aleea Lalelelor, FA 13, unde sunt prevăzute 50 de locuri”, au mai spus reprezentanții DASIP.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți