DGASPC Olt a început procedurile de găsire a încă zece asistenți maternali

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt continuă și în 2022 să caute persoane din județ care vor să devină asistenți maternali profesioniști. Obiectivul instituției este de a angaja zece asistenți prin proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, dar pentru că suntem la început de an cererile depuse până acum de nouă persoane sunt în evaluare. Doar două persoane fac momentan și cursuri de formare inițială în profesia de asistent maternal.

Direcția de Protecție a Copilului Olt, în calitate de partener în proiect, şi Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Copii şi Adopţie, în calitate de beneficiar, desfăşoară de la începutul anului 2019 campania de identificare şi recrutare a persoanelor cu domiciliul în județ, care doresc să devină asistenţi maternali profesionişti.

Până la această dată, au fost depuse la sediul DGASPC Olt nouă cereri de evaluare, cinci fiind în decembrie și patru în ianuarie, de persoane din județ care vor să fie asistenți, toate flind în curs de evaluare. În perioada 26 ianuarie – 4 februarie, sunt două persoane care vor urma cursurile de formare inițială în profesia de asistent maternal.

„În cursul lunii ianuarie 2022, DGASPC Olt a informat șapte primării din județ cu privire la continuarea procesului de angajare de noi asistenți maternali profesioniști, solicitând sprijinul acestora pentru distribuirea de afișe și flyere, în acest sens promovând Proiectul «TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor»”, se arată într-un comunicat remis de direcție

Întrucât în anul 2022 obiectivul constă în angajarea a zece asistenți maternali profesioniști noi, DGASPC face în continuare apel către persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți, să ia legătura prin fax la nr. 0249.412.692, telefon nr. 0372.713.562, 563, 564, 565, 0349.408.182 (interior 51), e-mail: office@dgaspc-olt.ro cu Serviciul de Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul www.dgaspc-olt.ro, anunță instituția.

Potrivit DGASPC Olt, proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” are ca obiectiv prioritar reducerea numărului de copii şi tineri plasaţi în instituţii, prin consolidarea reţelei de asistenţi maternali profesionişti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<