12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Linie de testare PCR, pentru depistarea COVID, pusă în funcțiune de DSP Olt. Capacitatea de prelucrare este de aproape 140 de probe pe zi

- Advertisement -

Direcția de Sănătate Publică Olt anunță că începând de marți, 1 februarie, a pus în funcțiune o linie de testare pentru determinarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, prin metoda RT- PCR. Este vorba de un Laborator de Genetică Moleculară, ce va funcționa în locația unității sanitare din municipiul Slatina, strada Aleea Tineretului, nr. 1 A, județul Olt, linia care va fi folosită pentru detectarea infectării cu COVID-19 având o capacitate de prelucrare a aproximativ 140 de probe într-o zi.

Până la această dată, depistarea noului Coronavirus, prin efectuarea de teste PCR, a fost făcută de specialiștii DSP, împreună cu reprezentanții Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt. Din vara anului 2020 și până la sfârșitul lunii ianuarie 2022, perioadă în care a funcționat laboratorul în cadrul DSVSA Olt, peste 25.000 de probe au fost prelucrate aici.

„Menționăm că până la acest moment testarea prin metoda  RT- PCR s- a desfășurat în colaborare cu DSVSA Olt, până la data de 31 ianuarie 2022, perioadă în care au fost prelucrate peste 25.000 de probe. Activitatea de testare se desfășoară în laboratorul de specialitate al DSP Olt, iar proiectul a fost finanțat de Ministerul Sănătății”, se arată într-un comunicat remis de DSP.

Reprezentanții unității sanitare mai precizează că această investiție are o importanță deosebită în contextul creșterii solicitărilor de testare pentru depistarea infecției cu virusul ucigaș, înregistrate la nivelul județului Olt. Totodată, testarea pentru determinarea infecției cu noul Coronavirus în cadrul Laboratorului de Genetică Moleculară de la DSP Olt este gratuită pentru persoanele care prezintă simptomatologie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți