12.3 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

34 de preșcolari și elevi din Olt, teste de salivă pozitive la Coronavirus. Sunt confirmați și șase profesori de la un liceu din Slatina

- Advertisement -

În prima zi a acestei săptămâni, preșcolarii și elevii din unitățile de învățământ din județ au efectuat din nou teste rapide antigen pe bază de salivă pentru determinarea infecției cu virusul SARS-CoV-2. Profesorul Victor Iacobescu, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Olt, a declarat că 34 astfel de teste au avut rezultat pozitiv, cele mai multe fiind la liceul din orașul Potcoava, respectiv șase. Pe lângă copii, mai sunt pozitivi la COVID-19, potrivit șefului învățământului oltean, și șase profesori de la Liceul Tehnologic „Alexe Marin” din municipiul Slatina.

În afară de cei șase elevi de la Liceul Potcoava, luni au mai avut teste de salivă pozitive la noul Coronavirus și copii de la următoarele instituții școlare oltene: câte trei elevi de la Liceul cu Program Sportiv Slatina și o unitate din comuna Traian; câte două cazuri la Școala Gimnazială Piatra din orașul Piatra Olt, Colegiul Național „Radu Greceanu”, Școala „Constantin Brâncoveanu” Slatina, unități din Grojdibodu, Movileni, Vlădila, Vitomirești, Grădinița cu Program Prelungit nr. 8 Slatina și câte un elev de la Liceul Tehnologic Drăgănești Olt, Pleșoiu, Oboga, Școala Gimnazială nr. 1 Slatina, Liceul Teoretic din Osica de Sus și Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” din Corabia.

Tuturor acestora le vor fi recoltate noi probe de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt, în vedere efecturării testului PCR în laborator, al cărui rezultat va confirma sau infirma prezența infecției SARS-CoV-2.

Și săptămâna trecută, preșcolarii și elevii din unitățile de învățământ din județul Olt au efectuat teste rapide antigen pe bază de salivă, în cazul a 25 dintre ei rezultatele fiind pozitive. S-au efectuat noi teste, de data aceasta PCR în laborator de DSP, iar noi copii au ieșit tot pozitiv la COVID, reconfirmând astfel rezultatele testelor rapide pe care le-au făcut luni și joi.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți