Încă 324 de olteni au fost diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2

Grupul de Comunicare Strategică și Direcția de Sănătate Publică Olt au anunțat noile cifre privind infecțiile COVID-19, iar în județ sunt alte 324 de persoane care au fost confirmate cu virusul, în ultimele 24 de ore. Cu acestea, de la începutul pandemiei și până la această dată sunt 31.796 de cazuri.

Din păcate, 760 din totalul oltenilor infectați cu noul Coronavirus, majoritatea având și boli asociate grave, au încetat din viață. Unul dintre decesele acestora a fost raportat marți de autorități.

Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 72 de ani, din mediul rural, care pe 28 ianuarie s-a internat la Spitalul Clinic „Căi Ferate” Craiova, în aceeași zi fiind și diagnosticat. Inima olteanului, care nu era vaccinat anti COVID, a încetat însă să mai bată duminică, 6 februarie, cauzele decesului fiind stop cardiac neresuscitabil, șoc septic cu punct de plecare 6 bronhopneumonie, infecție COVID-19 formă severă. Ca și comorbidități, acesta avea hipertensiune arterială grad II, risc cardiovascular înalt, disfuncție multiplă de organe și fibrilație atrială paroxistică.

Distinct de cazurile nou confirmate de luni până marți, în urma retestării pacienților internați în spitale, și nu numai, care erau deja pozitivi la infecția cu virusul SARS-CoV-2, 41 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Situația actualizată a cazurilor

31.796 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

324 cazuri noi

29.638 persoane vindecate de la începutul pandemiei

165 persoane internate în unități medicale

15 pacienți sunt internați în secții de Anestezie și Terapie Intensivă

1.233 persoane aflate în izolare la domiciliu

833 persoane aflate în carantinare la domiciliu

161.180 teste efectuate de la începutul pandemiei, 1.630 realizate în ultima zi

760 decese

165 doze de vaccin împotriva noului Coronavirus realizate în ultimele 24 ore, 283.933 doze fiind efectuate de la începutul campaniei de vaccinare și până acum

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<