9.1 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Gradul de ocupare al paturilor din spitalele județului, destinate bolnavilor infectați cu SARS-CoV-2 se apropie de 40%

- Advertisement -

Este a patra săptămână în care gradul de ocupare al paturilor din spitalele județului, destinate destinate bolnavilor de COVID-19, crește. Potrivit raportării specialiștilor Direcției de Sănătate Publică Olt, în prima săptămână aceasta a fost de 3%, apoi a ajuns 17,26 procente, iar săptămâna trecută a fost de 25,85%. În ultima săptămână aceasta s-a apropiat de 40 de procente, respectiv este de 39,74%.

În funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2, se ține cont de prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ.

În cazul în care acesta este mai mare de 75 de procente, în instituțiile de învățământ preuniversitar și conexe cursurile se vor desfășura online.

Reluarea orelor cu prezență fizică se face numai după ce rata de ocupare la gradul de ocupare scade sub 70%.

DSP Olt comunică pe site-ul propriu rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii bolnavilor diagnosticați cu noul Coronavirus, în fiecare săptămână, având ca zi de referință ziua de joi. Sursa datelor referitoare la gradul de ocupare este platforma „Alerte MS”.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți