2.2 C
Slatina
vineri,18 octombrie,2024

Ultimele Articole

Ministrul Chesnoiu, despre accesarea Programului „Tomata”: „Am simplificat procedura de acordare a sprijinului acordat agricultorilor”

- Advertisement -

În urma dialogului cu fermierii interesați de accesarea Programului „Tomata” și de celelalte programe pe care Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale le derulează în acest an, ministrul Adrian Chesnoiu, deputat PSD de Olt, a declarat că „s-a luat decizia de a simplifica procedura de acordare a sprijinului acordat agricultorilor”.

Potrivit politicianului oltean, se prelungește termenul de depunere a cererilor pentru obținerea ajutorului de minimis pentru legumele în spații protejate până la data de 1 aprilie 2022, inclusiv, și, totodată, se abrogă criteriul de eligibilitate referitor la obligațiile fiscale restante la bugetul general consolidat al statului, pentru ambele scheme de ajutor de minimis.

De asemenea, Chesnoiu, ministrul Agriculturii, mai spune că se elimină certificatul de atestare fiscală și cazierul fiscal din cadrul documentației atașate cererii pentru înscrierea în ambele scheme de ajutor de minimis.

„Măsurile pe care le luăm reflectă feedbackul ce ne este oferit constant de către potențialii beneficiari ai acestor programe. Rolul nostru ca administrație este să răspundem nevoilor reale ale fermierilor”, a adăugat deputatul social democrat de Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți