6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Trei romi din orașul Piatra Olt, reținuți de polițiști după ce au furat gardul unei firme din localitate

- Advertisement -

UPDATE: Față de cei trei tineri din Piatra Olt, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș a dispus vineri măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

Știrea inițială: Au furat din gardul unei societăți comerciale și au fost reținuți joi de polițiștii Poliției orașului Piatra Olt, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș. Este vorba despre trei bărbați de etnie romă, din localitate, care acum sunt bănuiți de furt, fiind încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Fapta a fost comisă în urmă cu aproape o săptămână, pe 13 februarie, firma păgubită fiind Marconf din Piatra, un angajat al acesteia alertându-i pe polițiști prin apelul de urgență 112.

„Polițiștii Poliției orașului Piatra Olt au fost sesizați prin 112 de un bărbat, angajat al unei societăți comerciale din localitate, cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi sustras 300 de metri de plasă de gard, folosiți la împrejmuirea unui punct de lucru al societății comerciale, aflat în extravilanul aceleiași localități. A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, fiind continuate cercetările pentru identificarea autorilor, stabilirea situației de fapt, recuperarea prejudiciului și dispunerea de măsuri legale”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Ca urmare a investigațiilor efectuate, oamenii legii i-au identificat pe necunoscuți, fiind vorba despre trei tineri din Piatra, cu vârsta între 17 și 20 de ani, iar aceștia au comis fapta folosindu-se de o căruță.

„În urma activităților investigativ-operative efectuate de polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, la data de 17 februarie, au fost identificați trei tineri cu vârstele cuprinse între 17 și 20 de ani, care, la data de 13 februarie, s-ar fi deplasat la punctul de lucru al unei societăți comerciale, din orașul Piatra Olt, de unde ar fi sustras 300 de metri de plasă de gard”, a mai explicat reprezentantul IPJ.

În continuarea cercetărilor, polițiștii olteni au reușit să recupereze prejudiciul în totalitate, iar cei trei tineri au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind introduși în Arestul Poliției Olt. În cursul zilei de vineri, romii vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș cu propuneri legale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți