11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Etapa județeană a simulărilor Evaluării Naționale și Bacalaureatului, susținute săptămâna aceasta de elevii claselor a VIII-a, a XII-a și a XIII-a

- Advertisement -

Ne mai despart doar câteva luni până când elevii din clasele terminale ale ciclurilor gimnazial și liceal vor susține examenele naționale, motiv pentru care săptămâna aceasta Inspectoratul Școlar Județean Olt desfășoară o etapă județeană de simulări. Primii testați sunt elevii din clasele a VIII-a, care au susținut luni simularea probei scrise de Limba și Literatura Română, iar marți vor avea proba la Matematică, având în vedere că în vară vor participa la Evaluarea Națională. Apoi, în zilele de miercuri, joi și vineri, liceenii de la clasele a XII-a și a XIII-a vor susține simulările probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, la Română, Matematică și Istorie.   

Potrivit reprezentanților ISJ Olt, sunt 3.406 elevi de clasa a VIII-a, 2.503 de clasa a XII-a și 1.052 de clasa a XIII-a care ar trebui să participe la aceste simulări, majoritatea susținând, în această vară, și examenele propriu-zise, adică Evaluarea Națională și Bacalaureatul.

Fiecare dintre instituțiile de învățământ oltene a decis dacă această etapă județeană a simulărilor examenelor naționale vor avea loc în aceste zile, având în vedere că sunt încă unități unde sunt în continuare elevi, cadre didactice sau personal auxiliar care au COVID-19, declară profesorul Victor Iacobescu, inspectorul școlar general al ISJ.

„Inspectorii din cadrul ISJ Olt împreună cu profesorii de specialitate din Consiliul Consultativ au conceput subiectele pentru simularea la examenele naționale, astăzi avem simulare pentru clasa a VIII-a, la Limba și Literatura Română, iar mâine (marți n.r.) la Matematică. Pentru clasa a XII-a simulările vor avea loc miercuri, joi și vineri, Română, Matematică și Istorie. Este o etapă județeană a simulărilor, atât pentru clasa a VIII-a, cât și pentru clasa a XII-a. Noi le-am transmis că nu este obligatoriu ca elevii să participe la aceste simulări, ținând cont de contextul epidemiologic, noi am lăsat la latitudinea școlii. Simulările la nivel național sunt programate în luna martie, aprilie”, a spus șeful învățământului oltean.

Finalul lunii martie este perioada în care au loc la nivel național simulările probelor Evaluării Naționale, unde sunt așteptați să participe elevii clasei a VIII-a, în timp ce liceenii din clasele a XII-a și a XIII-a vor avea simularea BAC-ului în luna aprilie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți