23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

68 de infecții noi cu virusul SARS-CoV-2 în rândul oltenilor, dar și un deces

- Advertisement -

S-au raportat în prima zi a săptămânii alte 68 de îmbolnăviri cu COVID-19 în rândul oltenilor, potrivit datelor remise de Grupul de Comunicare Strategică și Direcția de Sănătate Publică pe ultimele 24 de ore, iar cu acestea, de la începutul pandemiei și până acum, s-au comunicat în total 36.906 cazuri. Din păcate, în ultima zi, s-a anunțat și un nou decese, până la această dată fiind 807 persoane din județul Olt care au pierdut lupta cu boala, majoritatea având și alte probleme de sănătate grave.

Decesul cu numărul 807 este al unui bărbat, în vârstă de 72 ani, din mediul rural, care nu era vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2. Acesta s-a internat în data de 19 februarie la Spitalul Municipal Caracal, în aceeași zi fiind și confirmat cu noul Coronavirus. Inima sa a încetat să mai bată pe 27 februarie, cauzele decesului fiind stop cardiorespirator, insuficiență respiratorie acută protezată mecanic, bronhopneumonie și infecția COVID-19, ca și comorbidități având diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială grad II, sechele accident vascular cerebral ischemic.

Distinct de cazurile nou confirmate de duminică până luni, în urma retestării pacienților internați în spitale, și nu numai, care erau deja pozitivi la infecția cu virusul SARS-CoV-2, șase persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Iar incidența infectărilor cu COVID, cumulată în ultimele 14 zile, aceasta este de 6,85 cazuri la mia de locuitori, fiind în scădere față de ziua anterioară.

Situația epidemiologică actualizată

36.906 cazuri confirmate de la începutul pandemiei

68 cazuri noi

35.528 persoane vindecate de la începutul pandemiei

127 persoane internate în spital

10 persoane primesc tratament de specialitate în secțiile Anestezie și Terapie Intensivă

442 persoane aflate în izolare la domiciliu

319 persoane aflate în carantinare la domiciliu

180.303 teste efectuate de la începutul pandemiei

807 decese

29 doze de vaccin realizate în ultimele 24 ore, totalul dozelor efectuate de la începutul campaniei de vaccinare fiind de 285.860

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți