14.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Șofer din Germania, lăsat fără permis pentru patru luni după ce conducea cu viteză excesivă pe centura ocolitoare a Caracalului

- Advertisement -

Poliţiştii rutieri și polițiștii de ordine publică cu atribuții pe linie de poliție rutieră din Olt au acționat în sistem integrat, în week-end, pe drumurile publice din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și depistarea conducătorilor auto care încalcă normele privind legislația în vigoare. Neregulile constatate nu au întârziat să apară, un șofer din Germania fiind lăsat fără permis pentru patru luni deoarece avea o viteză de peste 170 de kilometri pe oră pe centura ocolitoare a Caracalului, deși limita de viteză admisă era de 90 kilometri pe oră.   

Neamțul era în trafic în după-amiaza zilei de duminică.

„La ora 16:55, polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat pe varianta ocolitoare a municipiul Caracal, VO 6 G,  un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din Germania, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 172 de km/h, pe un sector de drum unde limita maximă de viteză este de 90 de km/h. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru o perioadă de 120 de zile”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

În seara zilei de sâmbătă, în jurul orei 20:00, polițiștii Poliției municipiului Slatina, au constatat o infracțiune în trafic.  Un tânăr de 21 de ani, care  conducea un autoturism, în comuna Curtișoara, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule, din data de 4 februarie, s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Alți doi conducători auto sunt cerecatți penal după ce s-au urcat băuți las volan, iar unul dintre ei, deși a ajuns la Spitalul Slatina, a refuzat și să-i fie prelevate probe de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

„În ziua de 26 februarie, polițiștii Poliției municipiului Caracal au depistat un bărbat, în vârstă de 50 de ani, în timp ce conducea un autoturism, în municipiul Caracal, având o concentrație alcoolică de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. În seara zilei de 25 februarie, polițiștii Biroului Rutier Slatina, au depistat pe strada Tudor Vladimirescu, din municipiul Slatina, un bărbat, în vârstă de 37 de ani, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere și având o concentrație alcoolică de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde a  refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, a spus reprezentantul IPJ.

Sursa citată mai arată că pe numele celui de-al doilea conducător auto polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge.

În cadrul activităților din perioada 25 – 27 februarie, polițiștii au aplicat în total 709 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 175.450 de lei. Dintre acestea, 166 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 125 pentru nefolosirea centurilor sau dispozitivelor de siguranță omologate.

Totodată, au fost reținute 114 permise de conducere, dintre care 72 pentru depășirea cu mai mult de 50 de kilometri pe oră a vitezei maxime legale admise, patru pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice și 38 pentru alte abateri, fiind retrase și 30 de certificate de înmatriculare. În week-end, opt infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, cinci fiind pentru consum de alcool, respectiv alcoolemie mai mare de 0,40 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat, două pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și una pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți