11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Sărbătoarea „Încuratul cailor de Sân’ Toader” de la Brâncoveni, peste o săptămână

- Advertisement -

Obiceiul străvechi al încuratul cailor de Sân’ Toader încă este păstrat în comuna Brâncoveni, iar sâmbăta viitoare, aici, este organizat un eveniment grandios la care sunt aşteptaţi crescătorii şi iubitorii de cai din Olt, dar şi din localităţile judeţelor învecinate. Pentru un an manifestarea culturală devenită tradiție a fost anulată de organizatori, având în vedere restricțiile care au fost impuse de autorități din cauza pandemiei de Coronavirus.

Și în anul 2020 a fost printre ultimele evenimente de anvergură organizate în județul Olt, având în vedere starea de urgență în care România s-a aflat de la declanșarea pandemiei COVID-19. Însă, acum, „Încuratul Cailor de Sân’ Toader”, așa cum se intitulează sărbătoarea de la Brâncoveni are loc sâmbătă, 12 martie, cu începere de la ora 10:00, pe stadionul Mărgheni al localității.

„Dragi brâncoveni, dragi prieteni ai cailor, dragi olteni, a sosit momentul să ne revedem în comuna Brâncoveni pentru cel mai mare eveniment ecvestru şi de promovare a tradiţiilor populare din Oltenia!
Sâmbătă, 12 martie 2022, de la ora 10:00, pe stadionul din Mărgheni, se va desfăşura mult aşteptatul eveniment al primăverii, sărbătoarea populară «Încuratul cailor de Sân’ Toader de la Brâncoveni»”, este anunțul autorităților locale și al organizatorilor din cadrul Centrului Cultural Brâncoveni.

Evenimentul ce a ajuns la a XI-a ediţie vine anul acesta cu un program ecvestru deosebit, cu muzică şi joc tradiţional, surprize şi multă, multă distracţie şi voie bună! Organizatorii urmează a reveni în cursul săptămânii viitoare cu detalii despre programul manifestării culturale, care va fi un adevărat maraton!

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți