14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Doljean amendat și lăsat fără permis pentru patru luni, după ce conducea un autoturism cu aproape 200 de km/h în afara comunei Priseaca

- Advertisement -

Un tânăr de 20 de ani, originar din județul Dolj, a fost amendat cu peste o mie de lei și a rămas fără permisul de conducere după ce a fost prins conducând cu viteză excesivă un autoturism, în afara comunei Priseaca. Acesta avea la bord aproape 200 de kilometri pe oră, deși pe sectorul de drum respectiv limita maximă admisă este de 100 de km/h.

Infracțiunea a fost constatată duminică dimineața de polițiștii Serviciului Rutier Olt.

„În ziua de 6 martie, în jurul orei 08:30, polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat pe Drumul Național 65 – European 574, în afara localității Priseaca, un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din județul Dolj, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 194 de km/h, pe un sector de drum unde limita maximă de viteză este de 100 de km/h. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu 1.305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru o perioadă de 120 de zile, fără a putea beneficia de reducerea perioadei de suspendare”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

În dimineața aceleiași zile, la ora 11:00, polițiștii Poliției orașului Potcoava, au depistat și un bărbat, de 35 de ani, în timp ce conducea un autoturism, în comuna Icoana, fără a poseda permis de conducere. A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Tot duminică, dar în jurul orei 15:30, în comuna Traian, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Deveselu, au depistat un bărbat de 42 de ani, în timp ce conducea un moped neînregistrat și fără a poseda permis de conducere. Pe numele său s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat/neînregistrat.

În perioada 4 – 6 martie, poliţiştii rutieri și polițiștii de ordine publică din Olt, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, au acționat, în sistem integrat, pe drumurile publice din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și depistarea șoferilor care încalcă normele privind legislația în vigoare.

În cadrul activităților, au fost aplicate 738 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 191.715 lei. Dintre acestea, 247 de amenzi au fost date pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 82 pentru nefolosirea centurilor sau dispozitivelor de siguranță omologate, 30 pentru abaterile săvârșite de bicicliști și 379 pentru alte abateri. Totodată, au fost reținute 95 de permise de conducere, dintre care 52 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 15 pentru depășire neregulamentară, cinci pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor/vehiculelor și 23 pentru alte abateri.

Au mai fost reținute 19 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale. De asemenea, s-au constatat șase infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care două pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, două pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat/neînregistrat și două alte infracțiuni.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți