19.1 C
Slatina
sâmbătă,7 septembrie,2024

Ultimele Articole

Profesorii din judeţul Olt au donat tone de materiale sanitare si alimente pentru ucraineni

- Advertisement -

Câteva tone de alimente, apă, materiale sanitare şi produse de igienă donate în această săptămână de cadre didactice din Olt vor fi transportate în judeţul Suceava şi apoi spre Ucraina, potrivit inspectorului şcolar Dalia Cârstea, iniţiatoarea acţiunii „Profesori olteni pentru copiii războiului”.

„În cadrul proiectului educaţional ‘Românii de lângă noi’ am iniţiat această acţiune ‘Profesori olteni pentru copiii războiului’, pentru a veni în ajutorul copiilor şi altor persoane aflate în situaţii dramatice din cauza conflictului din Ucraina. Au fost donate materiale sanitare, dezinfectanţi, feşe sterile, medicamente, biberoane, lapte praf, apă, biscuiţi, alte alimente greu perisabile, produse de igienă. Donaţiile au fost strânse la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean. Sunt multe produse, poate câteva tone de produse, pe care le-am sortat, le-am pus în pachete mai mari ce conţin aceleaşi tipuri de produse şi le vom transporta cu un autocar şi cu două dube spre Vama Siret. Cu ajutorul reprezentanţilor de la Salvaţi Copiii, DGASPC şi ISU Suceava, aceste donaţii vor ajunge în Ucraina la persoane rămase în adăposturi şi în zonele de conflict”, a precizat, pentru AGERPRES, Dalia Cârstea.

Iniţiatoarea campaniei a spus că va fi folosit şi un autocar pentru transportul ajutoarelor, astfel ca la întoarcere să poată fi preluaţi refugiaţi aflaţi acum la graniţă. Bunurile colectate în campania din judeţul Olt vor fi transportate luni (7 martie n.r.) spre Vama Siret.

sursa: Agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți