2.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

300.000 de lei, ajutorul umanitar acordat de ALRO refugiaților ucraineni. Opt camere ale casei de oaspeți din Slatina puse la dispoziția lor

- Advertisement -

ALRO și ALUM s-au alăturat companiilor care au acordat până acum ajutor umanitar refugiaților din Ucraina. Autoritățile din Odesa au solicitat acesta sprijin, iar societățile din cadrul Grupului ALRO au achiziționat și donat, în regim de urgență, saci de dormit, medicamente, echipamente și articole medicale, îmbrăcăminte, obiecte de igienă personală și motorină în valoare de aproximativ 300.000 de lei. În plus, chiar ALRO Slatina s-a alăturat campaniei „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”, lansată de Guvern, și pune la dispoziția refugiaților ucraineni cele opt camere ale casei sale de oaspeți din municipiu.   

Mai mult, ALRO va oferi și toată hrana care le este necesară refugiaților din Ucraina care au fugit din calea conflictului armat deschis de Federația Rusă în data de 24 februarie.

„ALRO Slatina se alătură campaniei lansate de Guvernul României, «Ucraina – Împreună ajutăm mai mult», care își propune să asigure asistență umanitară refugiaților din Ucraina prin coordonarea cu societatea civilă și organizațiile naționale și internaționale. Astfel, ALRO s-a înscris pe platforma online a acestei campanii și pune la dispoziția refugiaților ucraineni cele opt camere ale Casei sale de oaspeți dion Slatina, oferindu-le acestora și hrana necesară”, se arată într-un comunicat remis de ALRO.

Sursa citată mai precizează că și la nivelul ALUM Tulcea s-au pus la dispoziția persoanelor refugiate de pe teritoriul Ucrainei, prin intermediul autorităților locale, zece spații de cazare în cadrul Centrului de Formare Profesională din incinta societății cu asigurarea hranei necesare. „ALRO va continua să ofere sprijin și să răspundă complementar nevoilor refugiaților ucraineni, dar și să sprijine eforturile autorităților și societății civile pentru a depăși această criză umanitară”, au adăugat reprezentanții grupului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți