23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Un bărbat din Fărcașele a murit după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări

- Advertisement -

Un bătrân, în vârstă de 84 de ani, din comuna Fărcașele, și-a pierdut viața în urma unui incendiu izbucnit sâmbătă la casa sa din localitate. În urma cercetărilor, pompierii ce au acționat la fața locului au stabilit că locuința acestuia a luat foc, cel mai probabil, din cauza efectului termic produs de soba din camera în care stătea.

Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, a declarat că pentru gestionarea evenimentului au intervenit pompierii Gărzii Stoenești, cu o autospecială de stingere și un echipaj SMURD.

În urma incendiului au ars bunurile dintr-o cameră de locuit, iar un bărbat de 84 de ani, aflat în interior, a fost găsit fără suflare.

Pompierii olteni reamintesc regulile şi măsurile de prevenire a incendiilor la instalarea şi folosirea sobelor: se interzice amplasarea sobelor la o distanţă mai mică de un metru faţă de pereţii combustibili sau alte materiale combustibile; este interzis să se folosească sobe cu uşile sau cenuşarele defecte, ori care nu se închid; este interzisă folosirea sobelor cu acumulare de căldură amplasate pe pardoseală combustibilă şi fără a avea în faţa ușilor de alimentare o tablă cu dimensiunea de 70 x 50 cm; nu este permis să se pună la uscat, la mai puţin de un metru de sobe, haine, rufe, sau alte obiecte deasupra sobelor, care se pot aprinde uşor; este interzisă supraîncălzirea sobelor deoarece pot aprinde uşor obiectele combustibile din jur.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți