7.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Slatina, Caracal și Balș, localitățile din Olt în care s-au completat cele mai multe chestionare de autorecenzare

- Advertisement -

Direcția Regională de Statistică Olt a anunțat miercuri că în primele nouă zile de recensământ, respectiv în perioada 14 – 22 martie, în județ au fost completate, prin autorecenzare, aproape 18.000 de chestionare, mai exact 17.800 care au intrat sau urmează să intre în procedura de validare, media fiind de 1.978 chestionare pe zi. Statisticienii precizează că este vorba de chestionare și nu de persoane recenzate, iar chestionarele cuprind și locuințe, inclusiv locuințe neocupate. Slatina, Caracal și Balș cunt localitățile oltene în care s-au completat cele mai multe chestionare de autorecenzare.

„În topul autorecenzării, ca număr de chestionare completate, se află municipiul Slatina, urmat de municipiul Caracal și orașul Balș, iar procentual, raportat la numărul populației estimate, cele mai ridicate valori ale autoînregistrării se înregistrează în localitățile Topana, Vlădila, Tătulești, Coteana și Cilieni”, spun reprezentanții DRS Olt.

Statisticienii olteni mai precizează că fiecare persoană are posibilitatea de a se autorecenza până la data de 15 mai 2022, în doi pași: se completează formularul de pre-înregistrare, pentru toţi membrii gospodăriei, disponibil la adresa www.recensamantromania.ro, apoi se completează chestionarul de recensământ primit pe adresa de e-mail indicată la pre-înregistrare.

„După completarea chestionarului, acesta va intra în procedura de validare, iar rezultatul acesteia va fi disponibil în maximum 7 zile. Pentru chestionarele validate, se generează «DOVADĂ AUTO-RECENZARE», care va putea fi accesată, pe baza CNP-ului, pe siteul www.recensamantromania.ro, butonul «VERIFICAREA AUTO-RECENZĂRII»”, arată DRS Olt.

Pentru persoanele care doresc să se autorecenzeze, dar nu dispun de echipamentul tehnic necesar, nu au adresă de e-mail sau au nevoie de îndrumare, în perioada 14 martie – 15 mai 2022, sunt disponibile spații special amenajate de către primării, în cadrul cărora 186 de recenzori din județ vor oferi sprijinul necesar pentru completarea chestionarului, inclusiv de pe tabletele electronice puse la dispoziție de Unitatea Județeană de Implementare a Recesământului Olt. Adresele și programul de lucru al acestor puncte de autorecenzare asistată sunt publicate pe site-urile primăriilor din județul Olt, al Direcției Regionale de Statistică Olt și al Instituției Prefectului – Județul Olt. Mai multe informaţii despre Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor – runda 2021 se pot obţine accesând site-ul www.recensamantromania.ro.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți