14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

DSP Olt are în stoc peste 560.000 de tablete de iodură de potasiu

- Advertisement -

Peste 560.000 de tablete de iodură de potasiu, mai precis 564.307, au fost primite vineri de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt și în prezent se află în Depozitul Antiepidemic, în contextul discuțiilor ce au apărut în spațiul public, după izbucnirea conflictului armat din Ucraina, referitor la utilizarea acestui medicament în vederea protejării populației în cazul unui eventual incident nuclear. Însă, reprezentanții instituției sanitare nu știu momentan cum și când ar urma tabletele de iodură de potasiu în rândul locuitorilor județului.  

Autoritățile au cerut reluarea producției acestui medicament după deschiderea conflcitului armat de Federația Rusă în Ucraina pe 24 februarie, acesta fiind administrat în cazul unor accidente nucleare pentru a se preveni absorția de iod radioactiv. Tratamentul trebuie aplicat în funcție de vârstă, mai ales la copii, inclusiv cei alăptați și femeile însărcinate.

Ministerul Sănătății a transmis clar zilele trecută că iodura de potasiu nu trebuie, însă, utilizată în mod profilactic, deoarece poate provoca afecțiuni ale glandei tiroide. „În caz de urgență datorată unui posibil incident nuclear, administrarea comprimatelor de Iodură de Potasiu se face doar în primele ore, iar Ministerul Sănătății organizează asigurarea stocurilor, conform recomandărilor Institutului Național de Sănătate Publică”, au transmis reprezentanții ministerului.

SC Antibiotice SA Iași și Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale asigură producerea și stocarea acestui medicament, iar în caz de nevoie produsul va fi distribuit în cel mai scurt timp populației de către autoritățile de sănătate publică din fiecare județ.

Sursă foto: timisplus.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți