10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

DGASPC a angajat doi asistenți maternali în județ, luna aceasta

- Advertisement -

DGASPC Olt a reușit în martie angajarea a doi asistenți maternali profesionist din totalul celor zece pe care instituția îi caută în rândul locuitorilor județului interesați să aibă o astfel de meserie.

Campania de identificare și recrutare a persoanelor cu domiciliul în Olt, care doresc să devină asistenți maternali, a debutat încă din data de 1 ianuarie 2019, prin intermediul proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, în care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului are calitatea de partener, instituția fiind sprijinită de Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție, în calitate de beneficiar.

În acest an, de la 1 ianuarie și până la această dată, la sediul DGASPC Olt s-au depus 14 cereri de evaluare de către persoane domiciliate în județ care doresc să devină asistenți, două dintre acestea fiind evaluate favorabil, cinci fiind în curs de evaluare, iar alte șapte respinse. În cursul acestei luni, direcția a reușit să angajeze doi dintre asistenții maternali profesioniști pe care îi caută în rândul oltenilor.

„În luna martie 2022, DGASPC Olt a informat trei primării din județ cu privire la continuarea procesului de angajare de noi asistenți maternali, solicitând sprijinul acestora pentru distribuirea de afișe și flyere, în acest sens promovând Proiectul «TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, se menționează într-un comunicat remis de DGASPC.

Întrucât în anul 2022 obiectivul constă în angajarea a zece asistenți noi, instituția face în continuare apel la persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să aibă o astfel de profesie, să ia legătura prin fax la numărul 0249.412.692, telefon număr 0372.713.562, 563, 564, 565, 0349.408.182 (interior 51), e-mail: office@dgaspc-olt.ro cu Serviciul de Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul www.dgaspc-olt.ro.

Obiectivul prioritar al proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” este reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți