2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cursuri de calificare prin POCU pentru persoanele din comunitatea marginalizată din Caracal care vor să se angajeze

- Advertisement -

Primăria municipiului Caracal anunță că, în perioada următoare, 504 persoane vor beneficia de cursuri de calificare prin Programul Operațional Capital Uman, în cadrul proiectului „Parteneriat activ în combaterea excluziunii și sărăciei în comunitatea marginalizată din Municipiul Caracal”. În primul rând, aceste cursuri sunt destinate caracalenilor din cartierele mărginașe Fânărie și Carpați, însă dacă numărul total de persoane participante nu este atins, pot lua parte la acestea și alți locuitori din Caracal.

Proiectul este implementat de Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Slatina, în calitate de beneficiar, împreună cu Primăria Caracal, Liceul Tehnologic Constantin Filipescu și Liceul Teoretic Ioniță Asan, în calitate de parteneri.

Autoritățile locale spun că angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, persoane din grupul țintă primesc lunar, de la data încheierii convenției, pe o perioadă de un an, pentru fiecare angajat din aceste categorii, o sumă în cuantum de 2.250 de lei, cu obligația menținerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puțin un an și jumătate de la data încadrării în muncă.

„Prin același proiect, se are în vedere dezvoltarea competențelor antreprenoriale a 50 de persoane din comunitatea marginalizată din Caracal și înființarea a 14 firme cărora li se acordă subvenții în vederea creșterii ratei de ocupare”, au mai transmis reprezentanții Primăriei Caracal.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți