7.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Indisciplina pietonilor, neacordarea priorității și alcoolul, principalele cauze generatoare de accidente în Slatina

- Advertisement -

Polițiștii Serviciului Rutier Olt și Poliției municipiului Slatina au acționat marți dimineața, între orele 07:00 – 09:00, în urbea reședință a județului, pentru a preveni și combate principalele cauze generatoare de accidente rutiere, identificate pe plan local, dar și pentru creșterea gradului de siguranță în trafic. Oamenii legii au fost prezenți la intrările și ieșirile din Slatina, dar și pe arterele orașului, și au dat 49 de amenzi în cuantum de aproape 20.000 de lei.

În urma unor statistici efectuate, polițiștii rutieri au stabilit că principalele cauze generatoare de accidente rutiere în Slatina sunt indisciplina pietonilor, neacordarea priorității pietonilor și alcoolul.

„Polițiștii au acționat la intrările și ieșirile din municipiul Slatina, dar și în interiorul localității, unde au fost identificate zonele pretabile de manifestare a comportamentului agresiv în trafic sau sunt puncte de interes identificate în urma analizelor proprii, ca fiind cu risc rutier. Pe timpul misiunii, colegii au aplicat 24 de sancțiuni pentru neutilizarea centurii sau dispozitivelor de siguranță omologate, trei pentru abaterile săvârșite de pietoni, una pentru neacordare priorității de trecere pietonilor, una pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice și 20 pentru alte abateri la regimul rutier”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Pentru abaterile constatate, oamenii legii au mai reținut două permise de conducere, dintre care unul pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice și unul pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, fiind reținute și patru certificate de înmatriculare.

Tănăr băut la volan, amendat și lăsat fără permis pentru trei luni

Marți dimineața, în jurul orei 08:00, polițiștii Biroului Rutier Slatina au depistat pe strada Primăverii, din localitate, un tânăr, în vârstă de 20 de ani, în timp ce conducea un autoturism având o concentrație alcoolică de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost sancționat contravențional cu 1.305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule, pe o perioadă de 90 de zile.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți