6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Social democrații olteni au plantat 2.000 de puieți de salcâm pe un teren din zona Sărăcești a Slatinei

- Advertisement -

Vremea frumoasă de afară a făcut ca miercuri după-amiază, după ora 16:00, peste 200 de social democrați de toate vârstele, din Organizația Slatina și Organizația Olt ale Partidului Social Democrat, să participe la o acțiune ecologică importantă de împădurire a 5.000 de metri pătrați din localitate.

Acțiunea s-a desfășurat sub sloganul „PSD pentru o Românie Verde” și a presupus plantarea a 2.000 de puieți de salcâm, în imediata apropiere a adăpostului de câini de la Sărăcești.

Printre cei prezenți s-au numărat Adrian Chesnoiu, ministru al Agriculturii și deputat PSD de Olt, senatorul Siminica Mirea, deputații Emil Albotă, Cătălin Grecu și Florin Barbu, subprefectul de Olt Cosmin Floreanu, Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, Ionuț Ivan și Virgil Delureanu, vicepreședinții instituției, Emil Moț, primarul municipiului Slatina, Gigi Vîlceleanu și Alexandru Berechet, viceprimarii urbei, precum și mai mulți social democrați șefi de instituții deconcentrate, și nu numai, și reprezentanți ai Direcției Silvice Olt.

„Este o campanie începută de PSD la nivel național, iar astăzi (miercuri, 6 aprilie n.r.) a venit rândul județului Olt să desfășoare această acțiune de împădurire. Noi am încercat să o ținem încă de sâmbătă, dar din păcate vremea nefavorabilă a întrerupt acest lucru. Am plantat 2.000 de puieți pe o jumătate de hectar, teren pus la dispoziție de Primăria municipiului Slatina, iar salcâmii au fost puși la dispoziție de Romsilva. Le mulțumim pe această cale pentru ajutor, o să încercăm să avem grijă de acești puieți și poate la anul o să venim și să vedem cum arată. Este o campanie amplă, încercăm după toată această perioadă de despădurire în România să fim pro-activi, să fim alături de mediu și, de ce nu, să creăm o zonă în care ulterior să venim pentru a ne relaxa”, a declarat Marius Oprescu, președintele CJ și PSD Olt.

La acțiune a fost prezent și primarul municipiului Emil Moț, președintele PSD Slatina, și nu a fost singur, ci însoțit de băieții săi, David și Alex.

„Partea de Strehareți unde noi am fost obișnuiți de o viață să mergem, să ne petrecem timpul liber, este o zonă foarte importantă pentru noi, pentru slătineni. Noi, Primăria Slatina, deja am început să facem reabilitare pe tot ce înseamnă Pădurea Strehareți, se lucrează la amenajarea de piste de biciclete, piste de alergat și refacerea carosabilului, pentru că vrem să dăm din nou locul meritat pe care îl avea înainte de Revoluție să zic. Vrem să refacem acolo acel colț de rai care înseamnă Pădurea Strehareți. Este o primă parte, sperăm ca și la anul să ne ducem în alte zone, tot aici lângă Pădurea Strehareți, și să facem din nou să redevină un loc apreciat de slătineni. Am venit cu băieții, David și Alex, le-a plăcut foarte mult, este un prim pas și pentru ei, sper să continue, pentru că vrem să reîmpădurim mai multe zone din oraș”, a subliniat edilul Moț.

Ministrul Agriculturii a dat asigurări că de puieții de salcâm plantați, în viitor, vor beneficia apicultorii din zonă. „Am participat alături de colegii din PSD Olt la o acțiune de plantare pe un teren de jumătate de hectar, pus la dispoziție de primăria Slatina. Mă bucur că am putut contribui alături de colegii social democrați la sădirea a 2000 de puieți de salcâm, de care cu siguranță vor beneficia și apicultorii din zonă. În ultimele săptămâni, în cadrul campaniei Pentru o Românie verde pe care Partidul Social Democrat o desfășoară la nivel național, în parteneriat cu Romsilva, au fost plantați peste 100.000 de arbori și pomi fructiferi. Felicitări tuturor colegilor din țară pentru implicare! Plantările vor continua la nivel național și în zilele următoare. Hai să plantăm împreună!”, a declarat Adrian Chesnoiu, deputat PSD de Olt.
De asemenea, senatorul PSD Siminica Mirea a transmis că „natura este parte din noi şi avem obligaţii faţă de ea!”.
„Am fost prezentă astăzi (miercuri, 6 aprilie n.r.) la campania de împădurire «PSD, pentru o Românie Verde». Acţiunea s-a desfăşurat la Slatina, în apropierea adăpostului de câini de la Sărăcești, unde, alături de colegii mei, am plantat puieţi de salcâm. În total, au fost plantaţi 2.000 de puieţi, iar acţiunea ecologică a fost un succes. Natura are nevoie de sprijinul nostru şi va trebui ca fiecare dintre noi să planteze pomi, ca plămânul naturii să funcţioneze corect. Felicit campania PSD, care se desfăşoară foarte bine la nivel naţional, fiind plantaţi peste 500.000 de puieţi! Plantaţi şi aveţi grijă de natură! Ne va răsplăti pe măsură!”, a precizat parlamentarul social democrat de Olt.
Evenimentul de împădurire a zonei de la Sărăcești a fost dedicat Lunii Pădurii și face parte dintr-o campanie amplă a Partidului Social Democrat de plantare a peste 500.000 de puieți în toată țara.
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți