14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primăria Slatina reia organizarea Concursului „Disney Cup” după doi ani de absență

- Advertisement -

Pandemia de Coronavirus a făcut ca și Concursul „Disney Cup” să nu mai fie organizat de Primăria municipiului Slatina în ultimii doi ani, însă în anul 2022 acesta va fi reluat, fiind vorba de ediția a XIV-a. Autoritățile deja au stabilit regulamentul de organizare a competiției de cunoștințe generale, acesta urmând a fi aprobat de Consiliul Local, după ce marți s-a aflat în comisia de specialitate. 270.000 de lei este suma alocată evenimentului, cheltuielile fiind prevăzute în bugetul local aferent anului 2022, la „Cultură, recreere și religie”.

Elevii claselor a V-a, a VI-a și a VII-a din unitățile de învățământ slătinene se pot înscrie la concursul cu caracter educativ – cultural, deplasarea la Disneyland Paris – Franța urmând a fi efectuată ca și în anii anteriori 36 de copii

„Manifestarea «Disney Cup» este o activitate extraşcolară, derulată în două etape, care îşi propune să evidenţieze performanţele înregistrate de elevi la disciplinele din aria curriculară, ţinând cont de importanţa diverselor domenii culturale care structurează personalitatea umană, precum şi de conexiunile dintre aceste domenii”, se arată în proiectul de hotărâre al Primăriei Slatina.

Concursul derulat în fiecare unitate de învăţământ înscrisă în manifestare, care va fi susţinut în data de 24 mai 2022, este prima etapă a evenimentului, a doua etapă fiind excursia de la Disneyland Paris, Franţa, participanți fiind câte trei elevi câştigători de la fiecare instituție școlară slătineană şi un profesor însoţitor la nouă elevi.

Fiecare unitate de învățământ poate depune fișa de înscriere la registratura Primăriei Slatina până la data de 16 mai 2022, ora 16:00, cheltuielile de deplasare în excursie, adică transport, cazare, masă, vizită obiective turistice, tur oraș și asigurare de sănătate fiind suportate din bugetul local.

În situaţia în care un elev care a fost deja la Disneyland Paris, în urma  ediţiile anterioare ale concursului „Disney Cup”, iar la prezenta ediție obţine punctaj maxim, acesta va primi din partea organizatorilor un premiu special în sumă de 700 lei, numai în situaţia în care acesta nu a mai beneficiat de premiul special, următorul clasat în ordinea punctajului fiind cel care va efectua deplasarea în excursia din Franța. Dacă un elev a fost la Disneyland și a obținut și premiul special anii trecuți, iar acum va fi desemnat câștigător a treia oară, acesta va fi recompensat cu diplomă de participare, fără a-i fi acordat un premiu în bani.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți