10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Autorecenzarea se apropie de final. Slatina, Caracal și Balș rămân în topul localităților cu cele mai multe chestionare completate

- Advertisement -

Direcția Regională de Statistică Olt anunță că au trecut 43 de zile de când a început recensământul populației și locuințelor, runda 2021, astfel în perioada 14 martie – 25 aprilie au fost completate 110.367  de chestionare, atât prin autorecenzare individuală, fără ajutorul recenzorului, cât și cu sprijinul recenzorilor din spațiile special amenajate de către primării. Statisticienii spun că numărul de chestionare completate nu reprezintă numărul de persoane recenzate, iar o parte din aceste chestionare cuprind doar date legate de locuinţele secundare neocupate. În continuare, în topul localităților cu cele mai multe chestionare completate rămân municipiile Slatina, Caracal și orașul Balș.

„Din totalul celor 110.367 chestionare, 47.497 au fost completate ȋn mediul urban – 43% şi 62.870 chestionare au fost completate ȋn mediul rural – 57%. Media pe județ este de 2.567 chestionare completate pe zi. În topul autorecenzării, ca număr de chestionare completate, se află municipiul Slatina – 19.773, urmat de municipiul Caracal – 8.107 și orașul Balș – 6.893, iar procentual, raportat la numărul populației estimate, cele mai ridicate valori ale autoînregistrării sunt în localitățile: Sâmburești, Topana, Grădinile, Șopârlița și Optași Măgura. Cel mai mic număr de chestionare completate se înregistrează ȋn comunele Dobrun – 92, Bălteni – 133, Bărăști – 150, Baldovinești – 158 și Tufeni – 185”, transmite inspectorul superior Bogdan Tufeanu, purtătorul de cuvânt al DRS Olt.

Statisticienii reamintesc cetățenilor județului Olt că au mai rămas doar 19 zile în care au posibilitatea de a se autorecenzeza atât on-line, fără ajutorul recenzorului, cât și în spațiile special amenajate de către primării, regăsite pe site-urile primăriilor, al DRS și al Prefecturii Olt. În caz contrar, începând cu data de 16 mai și până pe 17 iulie 2022, oltenii vor primi vizita unui recenzor la reședință pentru realizarea interviurilor față-în-față.

Pentru informații detaliate privind desfășurarea RPL 2021, populația este rugată să consulte www.recensamantromania.ro, site pe care se găsește platforma de autorecenzare. „Pentru orice lămuriri și întrebări referitoare la procesul de autorecenzare și la recensământul populației și locuințelor, puteți apela și numărul de Call Center: 0314.338.300”, mai spune reprezentantul DRS Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți